Iarna se dezlănțuie în februarie!

Iarna se dezlănțuie în februarie!

Începutul lui 2018 continuă să ne aducă temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă, însă, în februarie, vremea va schimba foaia. Vor fi şi minus 20 de grade. Cu alte cuvinte gerul Bobotezei se va muta în februarie. Şi în prima jumătate a lui martie va fi foarte frig.

“Pânã pe 15 ianuarie, vor fi în jur de 6-12 grade ziua, iar noaptea minus 2-3 grade”, a declarat pentru B1 TV Elena Mateescu, director genereal ANM.

Spre jumãtatea acestei luni rãmâne un fond de vreme în general caldã. În februarie, însã, iarna își va arãta colții, va fi ger și zãpadã în toatã țara.

“Din pãcate, luna februarie se confirmã ca fiind o lunã autenticã de iarnã, care aduce episoade de ger, în care vor fi minime de -15, -20 de grade. Cu siguranțã, este posibil ca in a doua parte a iernii sã beneficiem de strat de zãpadã si in regiunile extracarpatice, nu numai in regiunea montana”, mai spune meteorologul.

La fel de frig va fi și la începutul lui martie, așadar, primăvara se va lãsa așteptatã, așa cum a fãcut și  iarna în prima parte a lunii decembrie.

“Luna martie pastreazã fenomenele specifice sezonului de iarnã, strat de zãpadã, nu excludem sã avem, vor fi valori mai coborâte decât normalul în aceste zone ale țãrii. Poate fi considerata o iarna normala, dar cu episoade specifice sezonului si cu alternanþe de la cand la recefic calde si reci, a doua parte fiind mai severa”, a mai declarat șefa Angenției Naționale de Meteorologie.

Sursa: B1TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
35

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
181

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
123

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...