Grecii l-au găsit pe cel vinovat de incendiul istoric. El a încercat să șteargă urmele

Investigatorii eleni au descoperit localnicul de la care a pornit incendiul care a dus la moartea a 88 de oameni.

Grecii l-au găsit pe cel vinovat de incendiul istoric. El a încercat să șteargă urmele

Potrivit Departamentului de investigații al pompierilor eleni, focul a pornit de la un localnic din Daou Pendeli, care a ars lemne și crengi. Potrivit publicației elene Kathimerini, oamenii legii știu identitatea exactă a făptașului.

Autoritățile au descoperit și faptul că localnicul a încercat să șteargă urmele focului pe care l-a aprins. El a acoperit terenul cu pietre și a folosit mari cantități de apă pentru a spăla urmele de lemn ars, scrie greatnews.ro, citand AFP. Investigația a mai arătat ceva: alte două incendii, declanșate luni noaptea pe un drum de țară, au fost puse intenționat. Martorii au declarat că au văzut o persoană care a aprins cele două focuri pe drum. 
 
Cel mai recent bilanț al victimelor arată că 88 de persoane și-au pierdut viața în incendiile din Grecia. Alte 60 de persoane sunt internate în spital.

Un detectiv angajat de familia a două fetiţe gemene date dispărute, Sophia şi Vassiliki, în vârstă de 9 ani, a anunţat că trupurile celor două au fost identificate. Fetiţele se aflau în drum spre plajă alături de bunicii lor, când au fost prinse de flăcările abătute asupra localităţii turistice Mati, notează AFP.

Ele au fost găsite în braţele celor doi bunici, pe un teren pe care au mai fost descoperite 26 de cadavre, pe faleză.

O altă mamă şi-a pierdut fiul de 11 ani, fiica de 13 ani şi soţul în vârstă de 54 de ani. Vineri seară femeia a identificat cadavrele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
580

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
105

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...