Google confirmă: botoșănenii respectă izolarea impusă de Starea de Urgență

Google confirmă: botoșănenii respectă izolarea impusă de Starea de Urgență

Google a început să publice începând de astăzi, vineri, statisticile rezultate din datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme din întreaga lume, inclusiv din România. Rapoartele arată cum au scăzut deplasările în parcuri, centre comerciale, la restaurante, cu transportul în comun, la locurile de muncă și a crescut în zonele rezidențiale.

La Botoșani, față de statistica obișnuită, deplasările în zonele de retail și recreere au scăzut cu 77%, cele la farmacie, magazinele de alimente și cumpărături esențiale – cu 51%, în parcuri cu 6%, în gări și stații ale mijloacelor de transport cu 67%, iar la locurile de muncă cu 38%. În același timp, în zonele de reședință mobilitatea are un trend crescător cu 14%.

Statisticile sunt realizate pentru a ajuta autorităţile să evalueze eficacitatea distanţării sociale în faţa COVID-19, relatează Reuters şi AFP.

Situația este similară în toată România, față de statistica obișnuită, deplasările în zonele de retail și recreere au scăzut cu 81%, cele la farmacie, magazinele de alimente și cumpărături esențiale – cu 53%, în parcuri cu 60%, în gări și stații ale mijloacelor de transport cu 72%, iar la locurile de muncă cu 39%. În același timp, în zonele de reședință mobilitatea are un trend crescător cu 15%.

„Sperăm ca aceste rapoarte să-i ajute pe responsabilii sănătăţii publice să ia decizii privind modul de gestionare a pandemiei de COVID-19. De exemplu, aceste informaţii îi pot ajuta pe factorii de decizie să înţeleagă schimbările de tendinţe în deplasările esenţiale, ceea ce i-ar putea determina să facă noi recomandări privind programele de funcţionare sau oferirea de servicii de livrare”, explică Google.

La fel ca în cazul detectării blocajelor de trafic rutier sau al măsurării frecventării magazinelor pe Google Maps, aceste rapoarte folosesc „date agregate şi anonimizate” ale utilizatorilor Google care au activat „istoricul localizării”, care poate fi suprimat sau întrerupt.

Totuși, de fiecare dată când sunt prezentate, datele nu sunt raportări la moment, ci rezultatul centralizărilor până în urmă cu 24, maxim 48 de ore.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
26

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
28

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
58

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...