Funeriu: Nu imi dau demisia. Avem o reforma de facut

Funeriu: Nu imi dau demisia. Avem o reforma de facut
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a reafirmat vineri ca nu va demisiona din functie, oricat de mult si-ar dori unul sau altul sa ii ocupe postul.

 

"Nu imi dau demisia. Impreuna cu colegii mei avem o reforma de facut si o vom duce pana la capat. Va asigur acest lucru. Cu subiect si predicat. Restul sunt discutii. Ii respect pe toti deputatii si senatorii, dar faptul ca unul sau altul dintre ei ar vrea sa devina ministri nu este un motiv de demisie", a declarat, intr-o conferinta de presa, Daniel Funeriu.

Ministrul a sustinut ca sentintele judecatoresti privind acordarea unor drepturi in bani cadrelor didactice vor fi puse in aplicare, fara drept de apel, incepand cu anul 2012, conform reglementarilor legale in vigoare.

"Drepturi in bani acordate cadrelor didactice prin sentinte judecatoresti vor fi platite, esalonat, incepand cu anul 2012. (...) Este exclus ca sentinte judecatoresti sa nu fie respectate", a spus Funeriu.

Pe de alta parte, ministrul Educatiei a precizat ca nu exista inca o decizie dar ca este necesara o dezbatere nationala pe marginea programului "Cornul si laptele", deoarece este "o forma de risipa" si este necesar a se stabili oportunitatea inlocuirii acestuia cu o masa calda pentru copiii nevoiasi. Tot in dezbatere ar trebui sa intre si daca acest program va fi gestionat la nivelul consiliilor judetene, la nivelul consiliilor locale, al scolilor sau inspectoratelor scolare.

Ministrul Educatiei a fost prezent, vineri, la Zalau, pentru a participa la intalnirea de lucru a inspectorilor scolari generali.


Agerpres


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gata și cu tradițiile românilor! Raed Arafat: Petrecerile de Cărciun și Revelion vor fi imposibile

astăzi, 09:31
67

Raed Rafat, seiful DSU, a făcut, duminică seară, mai multe declarații privind momentul în autoritățile române vor reuși să țină sub control pandemia, iar numărul noilor cazuri d...

Incendiu într-o gospodărie din județ, soldat cu pagube materiale

astăzi, 08:19
141

Un incendiu a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 24 octombrie a.c., în satul Vatra, din comuna Hudești.Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, împreună cu po...

Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, învestit în funcție

astăzi, 08:09
110

Încă un primar din județul Botoșani a fost învestit în funcție. Este vorba de primarului orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, care a depus, duminică, jurământul, &icir...