Fostul director de la Nova Apaserv și-a aranjat o plecare în Australia, pe banii societății!

Fostul director de la Nova Apaserv și-a aranjat o plecare în Australia, pe banii societății!

   Wikipedia

Zece zile în Australia, viză, transport, cazare! Toate acestea au fost plătite din banii societății Nova Apaserv, iar beneficiarul deplasării ar fi trebuit să fie fostul director al operatorului de apă, Gabriel Cârlan.

Nimeni din cadrul societății nu a știut de această deplasare până miercuri, 28 septembrie, când pe masa directorului general interimar al Nova Apaserv, Ady Petrușcă, a ajuns o adresă de la Asociația Română a Apelor privitor la participarea lui Gabriel Cârlan la Congresul Mondial al Apei, eveniment ce are loc în perioada 5-15 octombrie la Brisbane, în Australia.

Președintele Consiliului de Administrație (CA) de la Nova Apaserv a convocat o ședință extraordinară pentru ziua de joi, Dan Deleanu precizând că nu a știut, până miercuri, nicio secundă de această deplasare.

Membrii CA au aflat că toate cheltuielile cu deplasarea, inclusiv cu obținerea vizei, procedura care a durat circa trei luni, au fost deja achitate din banii societății. În cadrul ședinței CA s-a pus în discuție oportunitatea acestei deplasări.

"Scopul deplasării fostului director în Australia era participarea la Congresul Mondial al Apei, care se desfășoară în perioada 5-15 octombrie. Am fost informați abia în cursul zilei de ieri de către președintele Asociației Române a Apelor de intenția de participare a domnului Cârlan și de faptul că întreaga contravaloare a acestei deplasări a fost deja achitată, cheltuieli aferente vizei, bilet de avion, cazare, înscrierea oficială. Este vorba de aproximativ 4.400 de euro din fondurile societății. Conform Legii 31/1990, directorii au obligația de a informa Consiliul de Administrație în mod regulat și cuprinzător asupra operațiunilor întreprinse și a celor avute în vedere. Pe lângă acest fapt, în data de 12 august, Consiliul de Administrație a emis o notă de serviciu către toți directorii societății în care se impunea aprobarea expresă a CA pentru orice fel de deplasare a acestora", a declarat Dan Deleanu, președintele Consiliului de Administrație al Nova Apaserv.

Fostul director al Nova Apaserv va trebui să restituie acum toți banii cheltuiți pentru această deplasare. 

"Având în vedere faptul că nu mai este oportună deplasarea domnului Gabriel Cârlan, având în vedere că nu mai reprezintă oficial societatea, s-a decis solicitarea unui punct de vedere de la Asociația Română a Apelor privind rambursarea unei părți a sumei, să vedem ce putem recupera, iar pentru restul sumei ne vom îndrepta în instanță împotriva domnului Cârlan, pentru recuperarea integrală a acestui prejudiciu pe care noi credem că l-a adus societății, având în vedere faptul că nu a avut acordul și avizul CA", a mai precizat președintele CA.

Gabriel Cârlan, care este în continuare angajat al Nova Apaserv, se află în concediu de odihnă.

"Având în vedere că nu s-a respectat o notă a Consiliului de Administrație prin care toți directorii trebuie să informeze și să raporteze CA, salut hotărârea CA ca fostul director Cârlan să nu mai plece în delegație", a spus Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean, care a participat la ședința CA. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care sunt mașinile noi cumpărate de români în 2017!

astăzi, 10:37
162

Anul 2017 a fost unul complicat pe piaţa auto din România: aproximativ 106.000 de autoturisme noi au fost înmatriculate, în timp ce numărul înregistrărilor de maşini rulate...

Incendiu la o casă din municipiul Botoşani! Două autospeciale de pompieri au intervenit-FOTO

astăzi, 09:55
613

Incendiul a fost semnalat la o construcţie de pe strada Peco, iar două autospeciale s-au deplasat la faţa locului. Flăcările au cuprins acoperişul clădirii şi a fost stins în limitele g...

Arest la domiciliu în urma scandalului amoros din Parcul Tineretului!

astăzi, 09:30
487

Scandalul petrecut duminică seara, într-un apartament situat în Parcul Tineretului din municipiul Botoșani, nu a rămas fără urmări. Bărbatul de 25 de ani s-a ales cu 30 de zile ares...