Fortele de ordine nu vor mai raspunde penal si material cand vor trage in infractori!

Fortele de ordine nu vor mai raspunde penal si material cand vor trage in infractori!
Camera Deputatilor a adoptat marti un proiect de lege care modifica legea privind regimul armelor de foc si al munitiilor astfel incat fortele de ordine sa fie scutite de raspundere penala atunci cand vor trage focuri de arma in infractori, noteaza Adevarul.ro. Proiectul a fost initiat de deputatul PMP Stefan Burlacu, fost ofiter al Serviciului Protectie si Paza (SPP), si a avut aviz favorabil din partea Guvernului.  
 

Concret, proiectul introduce un nou alineat in Legea 17/1996, 51^1: "Uzul  de  arma  executat  in  conditiile  si  in  situatiile prevazute   de   prezenta   lege   inlatura   caracterul   penal   al   faptei   si raspunderea materiala a personalului institutiilor cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale."

In expunerea de motive, Burlacu afirma ca initiativa urmareste "reactualizarea legislatiei in domeniul uzului de arma pentru personalul institutiilor cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale". 

El explica faptul ca Romania se afla intr-o situatie in care nu toate aceste institutii au legislatie proprie astfel ca Legea trebuie actualizata pentru a se aplica tuturor. "In acest moment dupa ce lege se aplica uzul de arma? Aceasta este una dintre intrebarile pe care le-am pus cand am inceput o serie de dezbateri cu reprezentantii Ministerului Afacerilor de Interne (sic), de la Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia de Frontiera, ai MInisterului Apararii Nationale, SRI, SIE, STS, SPP si ai Ministerului Justitiei, ANP, din dorinta de armonizare a legii romanesti la nivelul european."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
154

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
11

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
362

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...