Finalizarea proiectului „Îmbunătățirea accesului populației din Județul Botoșani la servicii medicale de urgență”

Finalizarea proiectului „Îmbunătățirea accesului populației din Județul Botoșani la servicii medicale de urgență”

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ „MAVROMATI” BOTOȘANI, anunţă finalizarea activităţilor proiectului „Îmbunătățirea accesului populației din Județul Botoșani la servicii medicale de urgență”, cod SMIS 125379.

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastucturii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastucturile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.2 - Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Apelul de proiect nr. POR/2018/8/8.1/1/8.2.B/7 regiuni – Nefinalizate – COD APEL 422/8.

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ „MAVROMATI” BOTOȘANI a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Nord-Est.

Proiectul a fost derulat în perioada 01.11.2018 – 31.10.2019, în localitatea Botoşani, regiunea Nord-Est, şi a avut o valoare totală de 7.450.828,95 lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 7.301.812,42 lei.

În urma implementării proiectului, care a constat în achizitia de echipamente medicale de specialitate,  s-au îmbunătăţit serviciile medicale acordate şi a crescut numărul persoanelor care au beneficiat de acces la servicii medicale de tip urgenţă.

(Comunicat).

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
34

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
141

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
16

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...