Fermierii și agenții economici din industria alimentară care au înregistrat pierderi din cauza evoluției pandemiei vor fi sprijiniți de stat

Fermierii și agenții economici din industria alimentară care au înregistrat pierderi din cauza evoluției pandemiei vor fi sprijiniți de stat

Prezent în cursul zilei de azi la Botoșani, Ministrul  Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros , a anunțat că fermierii dar și agenții economici din industria alimentară, care au înregistrat pierderi din cauza evoluției pandemiei, vor fi sprijiniți.

Ministrul a explicat că este vorba în special cei care au lucrat exclusiv cu Horeca, ei fiind cei mai afectați. Totodată, Adrian Oros a recomandat cumpărarea produselor românești pentru că, doar așa, ar putea fi avantajate aceste produse.

“Avem mai multe scheme de sprijin. În primul rând, acum îi monitorizăm pe toți cei care au avut pierderi pentru că unii au înregistrat pierderi  încă de la începutul pandemiei și mai ales prin faptul că au stocuri de marfă, pentru că au scăzut foarte mult vânzările în unele domenii. Sunt fermieri și agenți economici  din industria alimentară care lucrau aproape exclusiv cu Horeca și ei sunt cei mai afectați. Sunt stocuri foarte mari de produse lactate, carne de pui, de vită dar și de legume. Avem tot timpul întrebarea de ce nu se vând produsele românești și cum am putea opri produsele străine să vină în magazine. Răspunsul este că suntem într-o piață unică. Exact cum cetățenii din România și produsele românești pot să ajungă oriunde în Uniunea Europeană la fel și cetățenii din Uniunea Europeană și produsele lor pot să vină în România. Singura modalitate concretă prin care putem avantaja produsele este ca noi toți să cumpărăm doar produse românești”, adeclarat adrian Oros.