Fermierii botoșăneni, instruiți de angajații APIA

Fermierii botoșăneni, instruiți de angajații APIA

   recolta.eu

Funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ( APIA ) Botosani au instruit fermierii din judeţ, privind măsurile de sprijin pe suprafaţă.

Sesiunile de instruire au fost organizate pe tot parcursul lunii februarie a.c. în primăriile, scolile si caminele culturale din judetul Botosani.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeteţean Botosani derulează în această perioadă Campania de informare şi instruire a fermierilor privind depunerea cererilor în cadrul Schemei Unice de Plată pe Suprafaţă SAPS 2013. Campania poartă sloganul Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin! În Campania 2013 ne pregătim pentru viitoare Politică Agricolă Comună.

În aceasta perioadă funcţionarii Centrului judetean si cei din Centrele locale APIA Botosani au organizat instruiri în toate unităţile administrativ-teritoriale, conform unui grafic prestabilit, aducand la cunoştinţa persoanelor interesate, modalitatea de completare a cererilor de plată, condiţiile de eligibilitate, tipurile de controale ce urmează a se efectua, obligativitatea respectării normelor de ecocondiţionalitate pe toate suprafetele agricole utilizate şi pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă.

S- a insistat şi în această campanie pentru o instruire cât mai eficientă cu privire la aplicaţia IPA Online – identificarea online a parcelelor agricole, prin intermediul căreia fermierii îşi pot vizualiza, prin conexiune la internet, parcelele digitizate în campania anterioară şi îşi pot digitiza parcele noi.

La aceste instruiri au fost invitati să participe atât fermierii, reprezentanţii administraţiei agricole din primării, cât şi personalul din bibliotecile judeţene şi comunale cuprinse în programul Biblionet.

Anul trecut, la Centrul judetean APIA Botosani au fost înregistrate 42865 de cereri de sprijin, pentru o suprafaţă de 431.905 de hectare. Toate cererile au fost depuse prin intermediul aplicatiei IPA Online.

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2013 se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2013, respectiv 16 mai – 10 iunie 2013 cu penalizari de 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ultimă oră: Ordinul de ministru privind înființarea școlilor-pilot a apărut în Monitorul Oficial

Miercuri, 12 August 2020
301

Ordinul de ministru privind înființarea școlilor-pilot a apărut, miercuri seară, în Monitorul Oficial.Potrivit documentului, se aprobă metofologia-cadru de înființare, orga...

Cinci alianțe electorale aprobate de BEJ la Botoșani. „Mișcarea patrioților români” a fost respinsă

Miercuri, 12 August 2020
325

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) din Botoşani a aprobat, marţi, înregistrarea a cinci alianţe electorale la nivelul judeţului Botoşani, în vederea participării la...

Executor judecătoresc din Botoșani infectat cu Covid-19

Miercuri, 12 August 2020
1540

O botoșăneancă, reputat executor judecătoresc, a fost internată, în cursul zilei de marţi, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19.Executorul s-a întors în weekend de pe...