Femeie în comă, preluată de un elicopter SMURD de la Dorohoi

O femeie în vârstă de 44 de ani a fost preluată duminică, 28 ianuarie 2018, de un elicopter SMURD de la Dorohoi, aceasta aflându-se în comă.

Femeie în comă, preluată de un elicopter SMURD de la Dorohoi

   foto:Dorohoinews.ro

Maria V., din Darabani, a căzut pe gheață în seara zilei de sâmbătă, 27 ianuarie 2018, iar în dimineața zilei de duminică, aceasta nu se mai trezea. Văzând acestea, soțul impacientat a sunat la numărul de urgență 112 și a cerut ajutor. La locul indicat s-a deplasat o ambulanță care a preluat-o pe femeie și a transportat-o la Spitalul Municipal Dorohoi. 

În tot acest timp, de la Botoșani, a plecat în sprijin un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. La spital femeia a fost stabilizată de medicii dorohoieni și diagnosticată cu hematom subdural stâng. Totuși, din cauza stării grave în care se afla, a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD pentru transportul acesteia la Neurochirurgie Iași.

Pompierii dorohoieni au fost solicitați pentru a asigura zona în care va ateriza elicopterul și anume suprafața Stadionului Municipal Dorohoi „1 Mai”. Aceștia s-au deplasat prompt la fața locului și au luat toate măsurile conform procedurilor.

„Pompierii au asigurat măsuri PSI la aterizare și decolare elicopter SMURD, care a fost solicitat pentru a transporta o femeie de 44 de ani, în comă”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Aparatul de zbor a aterizat pe stadionul „1 Mai” din Dorohoi, în jurul orei 14:20, de unde a preluat-o pe femeie, pentru a o transporta la Iași. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
102

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
60

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...