Felul în care ne hrănim alungă sau aduce cancerul. Care sunt cele mai frecvente influențe?

Felul în care ne hrănim alungă sau aduce cancerul. Care sunt cele mai frecvente influențe?
Studiile din ultimele două decenii au arătat care este rolul vitaminelor – și mai ales al vitaminei C – în prevenția și chiar vindecarea unor boli. Prezența sau absența acesteia, precum și al altor substanțe din hrana noastră zilnică poate aduce sau alunga diferite forme de cancer. Citește mai departe ca să afli despre ce este vorba, în funcție de tipul de cancer.

Cancerul cervical

Cancerul cervical apare într-un procent mai mare la persoanele cu deficit de vitamina C și care sunt fumătoare. Primele semne care ar trebui să ne alarmeze ar fi petele cervicale anormale. La femeile cu cancer cervical s-a observat că există și un deficit de vitamina B6, cauzat tot de fumat, care epuizează rapid rezerva din organism. Bolnavii de cancer cervical au de cele mai multe ori și deficit de folat, care este tot o vitamină din complexul B. În aceste cazuri, s-a observat că persoanele respective obișnuiau să consume alcool, care are ca efect, între altele, și distrugerea folatului și a tiaminei – amândouă vitamine din complexul B.

Cancerul de esofag

Este un lucru știut că fumatul excesiv poate duce la apariția cancerului de plămâni. E bine de știut însă că fumatul poate fi asociat și cu alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul gâtului, al esofagului, al pancreasului, al vezicii și al colonului.

Cancerul de esofag și laringe are și el legătură cu deficitul de vitamina C. Fumatul excesiv și consumul de alcool golind organismul de atțt de necesara vitamină. Cosumul de alcool a fost dovedit ca favorizant al apariției cancerelor de gură, esofag, laringe și faringe, dar și al cancerelor de ficat și de sân.

Cancerul de stomac

Este influențat de nitrații și nitriții folosiți la conservarea alimentelor, care, reacționând cu alte elemente din alimente, formează în stomac nitrozamine. Acestea sunt dovedite drept cauze ale cancerului de stomac. Vitamina C, însă, poate inhiba formarea nitrozaminelor.

E bine de știut că nitriții și nitrații se întâlnesc atât în afumături, cât și în multe alimente sărate, iar în țările în care dieta este bogată în alimente afumate, murate și sărate s-au raportat mai multe cauze de cancere de stomac decât în țările în care se consumă mai mult alimente proaspete.

Lipsa beta-carotenului conduce de asemenea la un risc crescut de cancer al stomacului, ca și de cancere ale laringelui, plămânilor, intestinului gros și vezicii, mai ales atunci când este vorba și de persoane care obișnuiesc să consume alcool.

Cancerul de colon

Ca și cancerul de rect, de prostată, de sân sau de uter, cancerul de colon se consideră a fi o consecință a industrailizării excesive a lumii occidentale. Fibrele alimentare pot constitui însă o protecție naturală în fața acestor forme de cancer.
O dietă bogată în grăsimi favorizează nu doar apariția obezității, ci și apariția cancerului de colon și de rect, de asemenea, un regim carnivor are un procent mare de risc. Vegetarienii, în schimb, riscă mai puțin să facă un cancer de colon, pentru că dieta vegetariană este mai bogată în fibre și mai săracă în grăsimi saturate.

Sursa: jurnalul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
11

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
137

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
336

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....