Familie internată cu Covid-19, după o excursie. 12 cazuri noi din peste 300 de teste

Familie internată cu Covid-19, după o excursie. 12 cazuri noi din peste 300 de teste

Încă 12 peroane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Printre noile cazuri depistate se numără și patru frați, cu vârste cuprinse între un an și 18 ani.

Cel mai mic membru al familiei are un an și patru luni. Cei patru s-au aflat, până marți, în izolare la domiciliu și au fost testați la dispoziția DSP, întrucât părinții acestora au fost diagnsticați cu Covid-19 și internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Familia s-a întors dintr-o excursie.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1348, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De marți, de la ora 10:00, până miercuri la aceeași oră, au fost prelucrate 314 probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 118. Incidența per mia de locuitori se menține la 0,21.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 26, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta