Europa League, se cunosc deja primele echipe calificate în şaisprezecimi

Europa League, se cunosc deja primele echipe calificate în şaisprezecimi

Joi seară, 28 noiembrie, au avut loc meciurile din cadrul etapei cu numărul 5 din grupele Europa League, iar câteva dintre echipe au obţinut calificarea matematică în şaisprezecimi.

A doua cea mai spectaculoasă competiţie destinată echipelor de club din Europa începe să prindă contur. Uşor se vor afla şi echipele care vor merge în şaisprezecimi. Sunt 24 de echipe care se vor califica din cele 12 grupe (A-L), iar alte opt vin din Liga Campionilor. Ocupantele locurilor al treilea din cele opt grupe ale Ligii vor juca şi ele în primăvara Europa League. Astfel, putem avea dueluri de top, având în vedere că echipe cu nume au reuşit această performanţă.

Jumătate dintre echipele care s-au calificat în şaisprezecimile Europa League se cunosc încă de acum. 12 dintre ele provin din cadrul celor 12 grupe. Deja situaţia este clară în patru dintre grupe, acolo unde s-au aflat cele două echipe care sunt matematic calificate.

Situaţia este clară în patru grupe

În patru dintre grupe, conform rezultatelor din Europa League, echipe precum Braga, Wolves (Grupa K), Gent, Wolfsburg (Grupa I), Manchester United, Alkmaar (Grupa L), Sporting Lisabona, LASK Linz (Grupa D), Sevilla şi APOEL (Grupa A) ar putea fi rivale în luna februarie. Lor li s-au mai alăturat şi Espanyol, Celtic si FC Basel.

Una dintre echipele deja calificate face parte din Grupa E, acolo unde şi CFR Cluj este angrenata. Celtic a reuşit să învingă cu 3-1 pe Rennes, asigurându-şi biletele pentru primăvara europeană. Campioana României a fost învinsă cu 1-0 de italienii de la Lazio Roma, dar păstrează prima şansă la calificare. Cu o etapă înainte de final, ardelenii sunt pe locul al doilea, urmând să joace în Gruia, contra scoţienilor de la Celtic.

Clasamentul Grupei E
Celtic Glasgow - 13 puncte

CFR Cluj - 9 puncte

Lazio Roma - 6 puncte

Rennes - 1 punct

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
795

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
156

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
98

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...