E.ON, pe urma hotilor de energie electrica!

E.ON, pe urma hotilor de energie electrica!
Identificarea cazurilor de furturi de energie din sistemul de distribuţie constituie o preocupare permanentă a E.ON Moldova Distribuţie. În judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Neamţ compania noastră are în derulare mai multe proiecte pentru stoparea acestor practici ilegale.

Consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determinând variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie,  în momentul în care capacitatea reţelei de distribuţie este depăşită.

Capacitatea reţelelor electrice este calculată astfel încât să furnizeze energie la parametri de calitate tuturor consumatorilor racordaţi legal, dar acest calcul poate fi efectuat doar în baza consumului cunoscut de energie electrică,  nu şi a celui fraudulos.
 
Anul trecut, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui au fost depistate peste 1.400 de cazuri de consum fraudulos de energie electrică. Valoarea totală a prejudiciului s-a ridicat la  peste 2,7 milioane lei.

De asemenea, în primele opt luni ale acestui an au fost identificate aproximativ 1.000 de situaţii în care se înregistrau  consumuri frauduloase de energie electrică, prejudiciul fiind de aproximativ 2,2 milioane lei.

Consumul fraudulos de energie îi afectează pe toţi consumatorii oneşti, pentru că aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra calităţii serviciilor de furnizare a energiei. Mai mult decât atât, creşte iminenţa riscurilor de accidente în sistemul de distribuţie a energiei, ceea ce poate avea implicaţii grave asupra siguranţei clienţilor.

Prin urmare, este în interesul consumatorilor şi spre beneficiul lor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, pentru ca aceste situaţii să poată fi stopate.

E.ON Moldova Distribuţie nu tolerează consumul fraudulos de energie electrică şi atrage atenţia persoanelor care consumă sau au intenţia de a consuma fraudulos energie electrică cu privire la riscurile la care se expun. Furturile de energie prin intervenţii neautorizate şi instalaţii improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând până la pierderea de vieţi omeneşti. De asemenea, furtul de energie constituie infracţiune prevăzută şi sancţionată de Codul Penal. De aceea, rugăm consumatorii ca în cazul în care sesizează situaţii de furturi de energie să anunţe instituţiile abilitate ale statului şi E.ON Moldova Distribuţie la 0800 800 929.

 

Departament Comunicare Corporatistă
E.ON România


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
56

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
145

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1468

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....