Eliminarea examenului de titularizare ar putea da nastere la abuzuri in scoli!

Eliminarea examenului de titularizare ar putea da nastere la abuzuri in scoli!

 LIVIU AXINTE  

Axinte: "Exista si posibilitatea stabilirii unor afinitati intre conducatorul unei scoli si un profesor care a fost suplinitor mai multi ani in acea scoala, cunostinte, relatii".

Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, Liviu Axinte, spune ca nu este deloc imbucurator ca aspirantii la un post la catedra au luat note atat de mici la examenul de titularizare, insa sustine ca nu este o situatie ce ar trebui generalizata.

"Concursul de titularizare se adreseaza celor care inca nu sunt titulari in sistem si cred ca este nedrept sa spunem ca doar 30% din profesori au promovat examenul de titularizare. Trebuie sa tinem cont ca marea majoritate sunt deja titulari in sistem si procentul acesta nu se adreseaza intregului corp profesoral, ci celor care aspira la statutul de profesor. Sunt multi dintre ei debutanti, dar situatia nu este imbucuratoare, sa constatam candidati care s-au prezentat la acest concurs si au luat note mici, multe din ele sub 5. Ei vor avea sansa, daca vor fi posturi, sa vina la un nou concurs, in luna august, pentru a ocupa posturile de suplinitor", a spus Liviu Axinte.

Liderul LSI este de parere ca de vina pentru aceste situatii sunt atat candidatii, care nu s-au pregatit suficient, dar si subiectele, care la unele discipline au avut un grad mai ridicat de dificultate.

"Am discutat cu cativa candidati care s-au plans de nivelul subiectelor, imediat dupa examen", a precizat Axinte.

Cat priveste faptul ca de la anul examenul de titularizare nu se va mai organiza la nivel national, ci va fi responsabilitatea Consiliilor de Administratie din scoli, Axinte a mentionat: "Pentru mine, concursul de titularizare era un examen serios, in care trierea s-a facut in mod serios. Daca vom constata ca la anul, odata ce concursul va trece in scoala, notele vor creste spectaculos, atunci ne vom pune un semn de intrebare in legatura cu seriozitatea examenului din scoala. Exista si posibilitatea stabilirii unor afinitati intre conducatorul unei scoli si un profesor care a fost suplinitor mai multi ani in acea scoala, cunostinte, relatii". 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actele „de mână” vor putea fi titluri executorii, chiar dacă nu sunt înregistrate în registrele publice

astăzi, 18:20
547

Pe viitor, înscrisurile sub semnătură privată vor putea fi folosite ca titluri executorii chiar și fără să fie înscrise în registrele publice corespunzătoare, așa cum stabil...

Bărbat găsit fără suflare într-un părău din Dorohoi

astăzi, 17:28
385

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit fără suflare într-un pârâu, sâmbătă, pe strada Oborul Nou din municipiul Dorohoi.Descoperirea a fost făcut...

Comitet întrunit de urgență la Prefecură, din cauza Codului portocaliu de furtuni și a coronavirusului

astăzi, 17:13
660

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, va...