Eliminarea examenului de titularizare ar putea da nastere la abuzuri in scoli!

Eliminarea examenului de titularizare ar putea da nastere la abuzuri in scoli!

 LIVIU AXINTE  

Axinte: "Exista si posibilitatea stabilirii unor afinitati intre conducatorul unei scoli si un profesor care a fost suplinitor mai multi ani in acea scoala, cunostinte, relatii".

Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, Liviu Axinte, spune ca nu este deloc imbucurator ca aspirantii la un post la catedra au luat note atat de mici la examenul de titularizare, insa sustine ca nu este o situatie ce ar trebui generalizata.

"Concursul de titularizare se adreseaza celor care inca nu sunt titulari in sistem si cred ca este nedrept sa spunem ca doar 30% din profesori au promovat examenul de titularizare. Trebuie sa tinem cont ca marea majoritate sunt deja titulari in sistem si procentul acesta nu se adreseaza intregului corp profesoral, ci celor care aspira la statutul de profesor. Sunt multi dintre ei debutanti, dar situatia nu este imbucuratoare, sa constatam candidati care s-au prezentat la acest concurs si au luat note mici, multe din ele sub 5. Ei vor avea sansa, daca vor fi posturi, sa vina la un nou concurs, in luna august, pentru a ocupa posturile de suplinitor", a spus Liviu Axinte.

Liderul LSI este de parere ca de vina pentru aceste situatii sunt atat candidatii, care nu s-au pregatit suficient, dar si subiectele, care la unele discipline au avut un grad mai ridicat de dificultate.

"Am discutat cu cativa candidati care s-au plans de nivelul subiectelor, imediat dupa examen", a precizat Axinte.

Cat priveste faptul ca de la anul examenul de titularizare nu se va mai organiza la nivel national, ci va fi responsabilitatea Consiliilor de Administratie din scoli, Axinte a mentionat: "Pentru mine, concursul de titularizare era un examen serios, in care trierea s-a facut in mod serios. Daca vom constata ca la anul, odata ce concursul va trece in scoala, notele vor creste spectaculos, atunci ne vom pune un semn de intrebare in legatura cu seriozitatea examenului din scoala. Exista si posibilitatea stabilirii unor afinitati intre conducatorul unei scoli si un profesor care a fost suplinitor mai multi ani in acea scoala, cunostinte, relatii". 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
32

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
61

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
46

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...