Elevi dorohoieni, faţă în faţă cu poliţiştii şi specialiştii antidrog

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani și ai Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au desfăşurat miercuri o serie de activități alături de elevii Liceului Regina Maria Dorohoi.

Elevi dorohoieni, faţă în faţă cu poliţiştii şi specialiştii antidrog

Unul dintre subiectele dezbătute s-a referit la siguranţa pe internet. Tinerii au primit recomandări referitoare la protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează în mediul online, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

De asemenea, ei au primit informaţii cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi recomandări de petrecere a timpului liber departe de tentaţia etnobotanicelor.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție le-au adus în atenţie informații referitoare la infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, consecințele corupției, cu accent pe necesitatea adoptării unui comportament integru.

Cu ocazia activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului derulat de IPJ Botoșani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

(Comunicat de presă IPJ)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
147

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
31

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
237

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...