Ei nu se tem de coronavirus în România: elevii, studenții și persoanele care au doar școală generală și profesională

Ei nu se tem de coronavirus în România: elevii, studenții și persoanele care au doar școală generală și profesională

11% dintre români nu vor respecta limitările impuse de autorități și declară că vor petrece Paștele alături de familia extinsă și de prieteni. În schimb, 86% dintre români vor petrece Paștele alături de familia apropiată, partener și copii, alături de care locuiesc în mod obișnuit, arată datele unui studiu al Mkor Consulting, publicat vineri.

La nivelul populației, teama față de posibilitatea infectării cu noul coronavirus este moderată, respectiv 4.18 dintr-un total de 7 puncte. Dintre categoriile profesionale, muncitorii sunt cei mai îngrijorați, aceștia fiind și cei mai expuși riscului, întrucât specificul muncii nu le permite lucrul de acasă (75% nu pot lucra de acasă, conform studiului)

Românii vor petrece Paștele acasă anul acesta, ca răspuns la epidemia de Coronavirus (COVID-19), conform celui mai recent studiu publicat de Mkor Consulting. Cel puțin așa vor face aproape 9 din 10 persoane, care vor petrece Paștele alături de partener, copii sau chiar singuri. 3% dintre români nu vor sărbători anul acesta Paștele deloc.

Totuși, 11% dintre români afirmă că vor petrece sărbătorile pascale alături de familia extinsă sau prieteni, cu care nu locuiesc. Aceștia sunt mai ales elevi și studenți, care revin acasă în mod obișnuit, în această perioadă.

Comportamentul de respectare a izolării în perioada Paștelui se află în corelație cu faptul că 80% dintre români simt o teamă peste medie, în ceea ce privește posibilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, jumătate sunt persoane cu venituri peste medie, iar 43% au studii superioare.

Cele mai puțin îngrijorate categorii sunt elevii și studenții și persoanele cu studii sub medie (școală generală și profesională).

La nivelul populației, teama față de posibilitatea infectării cu noul coronavirus este moderată, respectiv 4.18 dintr-un total de 7 puncte. Dintre categoriile profesionale, muncitorii sunt cei mai îngrijorați, aceștia fiind și cei mai expuși riscului, întrucât specificul muncii nu le permite lucrul de acasă (75% nu pot lucra de acasă, conform studiului publicat de MKOR Consulting în 2 aprilie a.c.).

“Paștele are o însemnătate aparte în cultura românească, iar decizia de a petrece această sărbătoare departe de familie și cei apropiați este una grea. Dorul de copiii lăsați la bunici, imposibilitatea de a-și vizita membrii familiei, prietenii sau partenerii este dureroasă, zilele acestea, mai mult ca niciodată.

Totuși, cei mai mulți dintre români au înțeles că este mai bine să stea acasă, pentru propria siguranță, dar și a celor din jur”, a menționat Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting.

Studiul a fost realizat în perioada 13-16 aprilie 2020, pe un eșantion de 1703 respondenți, reprezentativ la nivel național pe criterii de gen, vârstă (18+) și distribuție geografică. Nivel de încredere 95%, eroare maximă +/-2,3%.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
24

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
27

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
58

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...