Eclipsă totală de Lună la noapte! La ce oră va fi vizibilă Super-Luna Sângerie

Eclipsa se va produce în dimineața zilei de 21 ianuarie și va fi vizibilă de pe teritoriul țării noastre. Luna Sângerie sau Super Luna este un fenomen destul de rar și este ultima eclipsă totală de Lună care are loc înainte de anul 2022. Maximul eclipsei va fi la ora 07:12 dimineața, în data de 21 ianuarie.

Eclipsă totală de Lună la noapte! La ce oră va fi vizibilă Super-Luna Sângerie

Eclipsa totală de Lună, Lună Sângerie a lupului, evenimentul astral care va zgudui mentalități cărora le venise timpul să fie spulberate. 

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, va avea loc așa-numitul fenomen „SuperLuna sângerie a lupului”, o combinaţie între o eclipsă totală de Lună şi o SuperLună, care va fi vizibil în America de Nord şi de Sud, în anumite părţi din Europa şi puţine regiuni din Asia. Fenomenul începe la ora 4:36, ora României, iar maximul se va produce luni dimineaţă, 21 ianuarie 2019, la ora 7:12, cu aproape o oră înainte să răsară Soarele.

Luna va intra complet în umbra Pământului luni, la ora 07:12, ora României, când se va afla foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproximativ o oră înainte să răsară Soarele. Fenomenul va putea fi observat, în România, pe jumătate, până în jurul orei 8:00, Luna apunând când încă este eclipsată, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”.

Eclipsa începe la ora 4:36, când Luna va intra în penumbra Pământului, însă schimbări pe discul acesteia vor putea fi remarcate de când începe să intre în umbră, adică începând cu ora 5:34. La acel moment, satelitul natural se va afla înspre vest la 20 de grade înălţime faţă de orizont. Faza de totalitate, când discul Lunii va fi mai întunecat decât de obicei, va începe la ora 06:41 şi va avea maximul la ora 07:12. Această fază se va încheia la ora 07:43.

Toate aceste faze vor fi vizibile în România, cu Luna aflată foarte aproape de orizont. Ieşirea din umbră va începe la ora 08:51, când Luna se află sub orizont, iar eclipsa se va sfârşi la ora României 9:48.

Următoarea eclipsă totală de Lună va avea loc peste doi ani, la 26 mai 2021.

În timpul evenimentului, timp de o oră, Luna va avea o culoare roşiatică şi va părea puţin mai mare decât de obicei. Termenul  de„Lună sângerie” vine de la nuanţa roşie pe care pare să o aibă Luna în timpul eclipsei. În timp ce ea trece prin dreptul Pământului, planeta noastră blochează aproape toată lumina solară ce cade pe Lună. Singura lumină care ajunge este difractată de atmosfera terestră, rezultând astfel culoarea roşiatică.

Termenul de „SuperLună” are de-a face cu dimensiunea pe care satelitul natural al Pământului pare să o aibă. În timpul eclipsei lunare, Luna se va afla la distanţa cea mai mică faţă de Pământ, părând astfel mai mare.

Potrivit time.com, termenul de „Luna lupului” vine de la numele pe care unele grupuri de amerindieni le dau eclipselor de Lună care au loc de-a lungul unui an. Cea din luna ianuarie a fost numită aşa pentru că „în timpul iernii geroase, cu zăpezi mari, haitele de lupi urlă flămânde la marginea satelor indiene”.

Luna este patroana emoțiilor, iar Luna plină le amplifică dramatic, ceea ce poate conduce la un amestec de miracole, autoritate și chiar nebunie.

Zodiile vor fi lovite în plin de această eclipsă fix în sectorul relațiilor, tensiuni mai vechi mocnite vor ieși la suprafață, fără doar și poate. S-au dus timpurile când partenerii se ascundeau unii de alții. E iubire sau nu mai e nimic. Fie vom auzi de despărțiri și divorțuri în lanț, fie cei care țin la relațiile lor vor veni cu soluții concrete de a le întări semnificativ. Ce ne aduce eclipsa? Ne aduce sentimentul că nu mai vrem călduț. Vrem ori la bal, ori la spital. Nemulțumirile vor ieși la iveală fără niciun fel de discreție sau menajamente. Așadar, o eclipsă care vine cu noi începuturi, planuri, dorințe aprige de îmbunătățire a lucrurilor care merită și de trimitere exact la tomberon a reziduurilor emoționale.

Partea frumoasă este de dezvăluire. Pur și simplu vom ști ce e de făcut și ne vom lăsa ghidați în acest sens, pentru binele nostru suprem.

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Cătălin Silegeanu: „De 30 de ani votăm la fel. De 30 de ani suntem tot mai săraci, iar ei sunt tot mai bogați”

astăzi, 07:56
10

Comunicat de presă:De 30 de ani votăm la fel. De 30 de ani suntem tot mai săraci, iar ei sunt tot mai bogați.Ajunge. Nu mai vreau să fim un oraș fără viitor. Nu mai vreau să fim un or...

Lângă noi: Un polițist examinator din Suceava a adormit în timpul probei practice pentru obținerea permisului auto - VIDEO

Miercuri, 23 Septembrie 2020
2276

Un polițist examinator din Suceava a adormit în timpul probei practice pentru obținerea permisului auto. Imaginile au fost surprinse de un șofer din trafic, care le-a postat pe Facebook.P...

Invitatul de la Știri - Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni, Botoșani

Miercuri, 23 Septembrie 2020
246

Primarul comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Stăuceni, a acceptat invitația Stiri.Botoșani.ro de a participa la emisiunea “Invitatul de la Știr...