Durere sfasietoare la inmormantarea eroilor SMURD! FOTO, VIDEO

Durere sfasietoare la inmormantarea eroilor SMURD! FOTO, VIDEO
Eroii care si-au pierdut viata dupa ce un elicopter SMURD s-a prabusit în Republica Moldova, în dupa-amiaza zilei de joi, 2 iunie, au fost condusi ieri pe ultimul drum. Slujba de inmormantare a avut loc la Biserica Sfântul Spiridon din Iasi, incepand cu ora 12:30, acolo unde o multime de oameni au tinut sa aduca un ultim omagiu celor cazuti la datorie. Lacrimile de durere ale apropiatilor si colegilor au curs in curtea Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, pentru cei care si-au pierdut viata in tragicul accident de elicopter din Republica Moldova, medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu si pilotului comandor Doru Gavril.

Medicul a fost inmormantat la Cimitirul Buna Vestire, doi din membrii echipajului la Cimitirul Petru si Pavel, iar copilotul capitan comandor Voicu Socae a fost inmormantat in Bacau, localitatea sa de origine. Ieri, chiar in ziua inmormantarii, era ziua de nastere a baiatului de patru ani a medicului Mihaela Dumea, scrie Buna Ziua Iasi.

Onoruri militare, petale de flori si decorari post-mortem

Dupa slujba de inmormantare, care a durat aproape doua ore, in fata unui sobor impresionant de preoti, trupurile neinsufletite au fost transportate cu masini speciale din cadrul SMURD Iasi catre locurile de veci. Cortegiul a plecat de la Biserica "Sfântul Spiridon" din Iasi spre Cimitirul "Petru si Pavel", cu zeci de coroane de flori, depuse pe marginile aleilor, pana la locurile de veci, pe distante de cateva sute de metri. Colegii celor trei eroi i-au intampinat pe ultimul drum cu lacrimi, omagii si respect pentru munca si faptele de eroism de care au dat dovada. Deasupra multimii a survolat un elicopter si doua avioane, care au imprastiat petale de flori deasupra multimii, asta in semn de omagiu pentru cele patru victime.

Dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a sustinut ca Executivul ii va ajuta in continuare pe membrii famiilor indurerate.

"Am reusit sa vorbesc cu familile si nu ii vom lasa singuri. O sa fim alaturi de ei. Vor fi mai multe modalitati de ajutor, stiu ca premierul a dat o dispozitie in acest sens. Toata lumea va asigura un sprijin de durata", a spus Raed Arafat, conform sursei citate.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru si a capitan-comandorului Socae Constantin Voicu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la neatenție: Un bărbat era să-și taie piciorul cu un flex

astăzi, 10:20
32

Un bărbat a ajuns miercuri la spital în stare gravă după ce a fost la câţiva centimetri de a-şi reteza piciorul.În vârstă de 57 de ani, din Unţeni, acesta a ajuns la...

Sindicaliștii se felicită pentru victorie: se acordă un stimulent de risc în sumă de 1150 lei și pentru personalul din asistență socială care a fost izolat la locul de muncă

astăzi, 10:08
69

Camelia Socianu, președinte Sindicatului IMPACT Botoșani, care este și vicepreședinte FNS PRO.ASIS, a anunțat că a fost recunoscut efortul făcut de salariații din asistență socială în...

Senatorul Lucian Trufin : “Toți fermierii beneficiază acum de apă gratuită pentru a-și iriga culturile!!!”

astăzi, 09:44
58

Comunicat:În contextul secetei pedologice cu care se confruntă țara noastră, o lege mult așteptată de fermieri a fost adoptată de Parlamentul României, aceasta constituind una di...