Dupa o pauza de 10 ani s-a jucat primul meci de baseball la Botosani! Portariuc a dat lovitura de start! FOTO, VIDEO

Dupa o pauza de 10 ani s-a jucat primul meci de baseball la Botosani! Portariuc a dat lovitura de start! FOTO, VIDEO
Municipiul Botosani a fost gazda primului meci oficial de baseball, dupa o pauza de 10 ani. CS Ishido Botosani a debutat in campionatul national de seniori, impotriva celor de la CSS Roman, in cadrul primei etape a seriei Nord.

Lovitura de start a partidei a fost data de primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, care a jucat rolul de pitcher, cel care arunca mingea de baseball, dupa care a jucat si rolul de batter, adica acel jucator care loveste mingea cu bâta.

Echipa de baseball Ishido Botosani are in componenta jucatori care au evoluat la juniorii echipei CSS Botosani, pregatita de regretatul antrenor Ioan Asoltanei, membru al Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Baseball, cel care a pus bazele primei echipe de baseball din Romania, la Botosani.

"Suntem alaturi de echipa noastra de baseball, o echipa care aduce performate deosebite in judetul Botosani. L-am cunoscut si am fost aproape de antrenorul acestei echipe, Ioan Asoltanei, in memoria careia facem ca baseball la Botosani sa devina un sport care merita sa stea pe podium. Ne gandim sa amenajam inclusiv un teren de baseball. Suntem printre primii din Romania care am jucat baseball, imediat dupa anul 1990, iar baietii au fost si la competitii internationale si merita sa-i ajutam", a declarat Ovidiu Portariuc.
Citeste si: VIDEO | Baseballistii botosaneni pleaca astazi la Campionatul National de Baseball :"Vrem sa stie lumea ce e ala baseball!" - GALERIE FOTO

Echipa CS Ishido Botosani evolueaza in Seria Nord, alaturi de CSS Roman si CS IGB ROYALS Suceava, in timp ce in Seria Sud joaca echipele CS LEADERS Calarasi, CS PALESTRA Bucuresti si CS ATLETICO Alexandria.

"Obiectivul nostru este castigarea campionatului. Este un obiectiv indraznet, dar avem potential. Avem cativa colegi in lotul national al Romaniei si 99 % dintre noi am fost la loturile nationale de juniori si avem sansa la titlu", a declarat antrenorul formatiei CS Ishido Botosani, Bogdan Pirvu.

Citeste si: Mihai Burlea i-a chemat pe baseball-istii botosaneni de la CSS la un turneu in Parma (Italia)

Programul meciurilor:

CS ISHIDO – CSS ROMAN - BOTOSANI 18.04.2015
CS IGB ROYALS – CS ISHIDO - SUCEAVA 06.06.2015  
CS IGB ROYALS - CSS ROMAN - SUCEAVA 13.06.2015
CSS ROMAN - CS ISHIDO ROMAN 27.06.2015
CS ISHIDO - CS IGB ROYALS BOTOSANI 04.07.2015

Citeste si: Mihai Burlea, primul roman din baseballul american










































 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
132

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
261

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
124

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...