După aproape 9 ani de cercetări, doi botoșăneni au fost trimiși în judecată pentru fraude informatice

După aproape 9 ani de cercetări, doi botoșăneni au fost trimiși în judecată pentru fraude informatice

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, a trimis în judecată doi fraţi din comuna Hudeşti, bănuiţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în fraude informatice.

Cei doi suspecţi, Nicoleta Brânduşa I. şi Claudiu I., din satul Mlenăuţi, sunt acuzaţi că, împreună cu alţi 23 de suspecţi, în mare parte din Suceava, ar fi golit conturile unor cetăţeni italieni, prejudiciul fiind estimat la un milion de euro. Ancheta a durat aproape 9 ani.

Gruparea a fost anihilată în 2012, când procurorii DIICOT Suceava au organizat 29 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Arad, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Iaşi, operaţiune care s-a soldat cu ridicarea a 17 persoane.

Ggruparea din care făceau parte cei doi, formată în mare parte din suceveni, ar fi acţionat în perioada 2010 – 2012 în Germania, Italia, Anglia şi România.

Procurorii susțin că metoda folosită a fost cea a mesajelor de tip spam, prin care le cerea clienților unor bănci, să intre într-o pagina web clonă, unde să introducă datele personale bancare. După ce o parte din clienții băncii au dat curs acestor mesaje, suspecţii au accesat conturile lor efectuând transferuri frauduloase în conturile grupării, care retrăgeau sumele de la ATM-uri în numerar prin utilizarea de carduri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
392

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
126

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
348

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...