DSP: Zeci de botoșăneni vindecați de Covid-19, într-o singură zi. 11 cazuri noi de infectare din peste 300 de teste

DSP: Zeci de botoșăneni vindecați de Covid-19, într-o singură zi. 11 cazuri noi de infectare din peste 300 de teste

Alte 11 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În schimb, în același interval temporal, 36 de pacienți având aceeași afecțiune au fost declarați vindecați.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1487, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 309 probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

Sursa arată că numărul cazurilor active în prezent a scăzut la 132, iar incidența infectărilor per mia de locuitori se menține la 0,27, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 102, iar cel al vindecaților de la debutul pandemiei este de 1253, potrivit situației centralizate de DSP.

Botoșani se menține pe locul 29, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale de vineri.

Situația la nivel național, potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică:

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În același interval, 48 de decese au fost înregistrate în rândul infectaților.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.081. Dintre acestea, 447 sunt internate la ATI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Sistem de asistență socială lovit de Covid-19. Toate centrele rezidențiale se izolează - document

astăzi, 15:58
5

Toate centrele rezidențiale din județul Botoșani, atât cele de stat, cât și cele private, vor fi izolate, dezinfectate, iar personalul angajat va lucra în ture de câte 14 z...

Botoșani: Masca devine obligatorie și pe stradă. Restaurantele suspendă activitatea în interior

astăzi, 15:20
1970

Botoșănenii sunt obligați ca, începând de vineri, să poarte masca de protecție în afara spațiului locuințelor. Măsura a fost adoptată joi de Comitetul Județean pentru Situa...

Botoșani a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Toate școlile se închid (video)

astăzi, 14:50
3824

Botoșani a depășit pragul de 3000 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, iar municipiul-reședință de județ a trecut nivelul critic de 3 infectări per mia de locuitori. Încă 116 ...