DSP: 16 cazuri noi de infectare și încă un deces COVID

DSP: 16 cazuri noi de infectare și încă un deces COVID

Alte 16 de persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-a înregistrat și un nou deces.

Dintre acestea, un caz de infectare se regăsește în rândul personalului Unității de Asistență Medico-Socială din Flămânzi.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1595, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

Statistica DSP arată că numărul cazurilor active în prezent a crescut la 196, iar incidența infectărilor per mia de locuitori este de 0,40, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut la 107, ultimul defunct din baza de date fiind un bărbat de 74 de ani, care suferea și de afecțiuni cardiace și pulmonare.

Până în prezent, 29 de botoșăneni testați pozitiv au refuzat internarea, în vreme ce alți 483 s-au externat înainte de negativare, în baza Ordinului 1137 al Ministerului Sănătății.

Botoșani se menține pe locul 30, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

Vineri, 15 Ianuarie 2021
1598

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
999

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
424

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...