DSP: 16 cazuri noi de infectare și încă un deces COVID

DSP: 16 cazuri noi de infectare și încă un deces COVID

Alte 16 de persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-a înregistrat și un nou deces.

Dintre acestea, un caz de infectare se regăsește în rândul personalului Unității de Asistență Medico-Socială din Flămânzi.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1595, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

Statistica DSP arată că numărul cazurilor active în prezent a crescut la 196, iar incidența infectărilor per mia de locuitori este de 0,40, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut la 107, ultimul defunct din baza de date fiind un bărbat de 74 de ani, care suferea și de afecțiuni cardiace și pulmonare.

Până în prezent, 29 de botoșăneni testați pozitiv au refuzat internarea, în vreme ce alți 483 s-au externat înainte de negativare, în baza Ordinului 1137 al Ministerului Sănătății.

Botoșani se menține pe locul 30, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Accidentul mortal din Cândești a fost produs de un tânăr de 19 ani

astăzi, 08:15
288

După aproape o săptămână de verificări efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, a fost identificat autorul accidentului mortal petrecut pe 14 octombrie &ici...

Circa o treime din testele prelucrate în ultimele 24 de ore s-au pozitivat. 37 de cazuri noi la Botoșani

Luni, 19 Octombrie 2020
1160

Alți 37 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Incidența de infectare se ridic...

Dorohoiancă trimisă cu elicopterul la Iași, după un atac vascular cerebral

Luni, 19 Octombrie 2020
1347

O femeie în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, a fost preluată de un elicopter SMURD, luni după-amiază, aflându-se în stare critică.Pacienta a suferit un acc...