Dosarul morţii Mădălinei Manole va fi redeschis

Dosarul morţii Mădălinei Manole va fi redeschis

 MADALINA MANOLE  

Parchetul Capitalei va redeschide dosarul morţii Mădălinei Manole, a decis Tribunalul Bucureşti. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, în luna ianuarie, prin rezoluţie, neînceperea urmării penale pentru infracţiunea de omor în cazul Mădălinei Manole, anchetatorii stabilind că moartea artistei nu a fost consecinţa vreunei fapte penale.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul Capitalei, în cuprinsul rezoluţiei s-au reţinut că, potrivit raportului de autopsie întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, "Moartea numitei Mircea Magdalena Anca a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran. Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală)".

Totodată, raportul de autopsie arată că s-a constatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent), care cel mai probabil s-a produs prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care a premers decesului, dar nu are legătură cu mecanismul de producere al morţii şi pentru care susnumita ar fi necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în caz de supravieţuire, se mai arată în rezoluţia citată.

Raportul de expertiză a mai arătat că substanţa solidă aflată în flaconul din material plastic cu inscripţia "Pesticide" este aceeaşi cu substanţa solidă identificată pe interiorul paharului din sticlă şi cu substanţa identificată în urmele materie recoltate de pe forfecuţa cu mânere din plastic de culoare roşie şi în urmele materie ridicate de pe cadavru şi din apropierea acestuia.

Totodată, anchetatorii au făcut în acest dosar şi o constatare tehnico-ştiinţifică cu privire la un înscris olograf, nedatat şi nesemnat, rezultând că acesta a fost scris de Mădălina Manole. Astfel, pentru comparaţie au fost avute în vedere mai multe înscrisuri, inclusiv scripte obţinute din arhivele Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Otopeni şi Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti, respectiv cererea pentru eliberarea actului de identitate completată şi semnată artistă în august 2008 şi cererea olografă, datată 1 octombrie 2002, prin care aceasta a solicitat eliberarea unui paşaport turistic. Concluziile raportului de constatare tehnico-ştiinţifică au fost că scrisul de pe toate documentele avute la dispoziţie aparţine aceleiaşi persoane, precum şi că biletul nu prezintă modificări şi nu a fost realizat prin imitare.

Procurorii au dispus totodată continuarea cercetărilor faţă de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul ajuns la Mădălina Manole, pentru trafic de substanţe toxice. Ulterior, Urziceanu a fost trimis în judecată de procurori.

Mădălina Manole a fost găsită moartă, în dimineaţa de 14 iulie 2010, de soţul său, botoşănenul Mircea Petre, în locuinţa din Otopeni. Incidentul a fost anunţat de acesta la 112 în jurul orei 6.30, însă medicii sosiţi de urgenţă nu au mai putut-o salva pe cântăreaţă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Lasă-mă să te iubesc

Duminică, 19 Ianuarie 2020
249

Publicăm astăzi o poezie de dragoste, venită pe adresa redacției de la Mirela Butacu. Vă dorim lectură plăcută.Lasă-mă să te iubescde Mirela Butacu Lasă-mă să te iub...

S-a stins din viață Dan Andrei Aldea, fost lider al trupei Sfinx

Duminică, 19 Ianuarie 2020
386

Cântărețul, instrumentistul și compozitorul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx în anii 1970, a murit la vârsta de 69 de ani, în noaptea de vineri spre sâ...

Mobilizare a autorităților pentru sprijinirea familiei greu încercate din Zăicești

Duminică, 19 Ianuarie 2020
1652

Cazul familiei din localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, greu încercată de boală și de neajunsuri, respectiv o femeie în vârstă de 67 de ani, imobilizată la pat de peste 15...