Donație pentru „cuiburile de cărți” din Botoșani

Donație pentru „cuiburile de cărți” din Botoșani

Liderii municipalității de la Botoșani au donat câteva cărți micilor jurnaliști de la Asociația Buzz Media pentru a sprijini proiectul denumit ”Cuibul de cărți”.

“Conform inițiativei imaginate de consilierul local liberal Marius Oroșanu și preluate de Buzz, cărțile donate vor ajunge în ”cuiburile” special create și amplasate în diverse locații din oraș, putând fi citite astfel de orice locuitor al municipiului nostru. Apreciez foarte mult și vreau să încurajez apetitul pentru lectură al tuturor tinerilor botoșăneni”, a explicat primarul Cătălin Mugurel Flutur.

Încă din 2018 în municipiul Botoşani au fost deschise mai multe mini-biblioteci în aer liber. Mai precis este vorba de nişte căsuţe din lemn, amplasate în parcuri şi în care au fost depozitate cărţi. Orice persoană poate citi gratuit cărţile aflate în cutiile numite „cuiburi de cărţi“.

Iniţiativa a fost luată de Consiliul Local pentru a populariza lectura în rândul populaţiei, la inițiativa consilierului Marius Oroșanu.

În total, este vorba de 10 mini-biblioteci în aer liber și care sunt de fapt nişte cutii, sub formă de căsuţe pentru păsărele, în care pot fi depozitate cărţi. Aceste mini-biblioteci au fost deja amplasate în toate parcurile Botoşaniului, iar trecătorii pot petrece timpul, pe bănci lecturând în mod gratuit volumele găsite în ”cuiburile de cărţi”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
291

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
124

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...