Doi primari din judeţ, chemaţi ca martori în procesul lui Florin Ţurcanu
NEWS ALERT

Doi primari din judeţ, chemaţi ca martori în procesul lui Florin Ţurcanu

Un nou termen în procesul în care Florin Ţurcanu este judecat, alături de socrul său, Aristomel Anuşca, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Cum era de aşteptat, Marcel Bîrsan, denunţătorul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, în procesul în care Florin Ţurcanu este judecat pentru infracţiuni de corupţie, nu s-a prezentat la termenul la care a fost citat pentru a da declaraţii în cauză.

Marcel Bîrsan a transmis o cerere către instanţă prin care îşi justifică absenţa printr-o problemă personală care impune prezenţa sa la Sibiu şi a solicitat acordarea unui nou termen la care să fie citat fără mandat de aducere. Scuza nu a fost acceptată de instanţă, care a dispus amendarea omului de afaceri cu 1.000 de lei. Mai mult, judecătorul de caz a dispus ca pentru termenul viitor, Bîrsan să fie citat cu mandat de aducere. Întrebat dacă doreşte să facă declaraţii în cauză, Florin Ţurcanu a reiterat că va face acest lucru la acelaşi termen la care va fi audiat şi martorul- denunţător Marcel Bîrsan.

Pe de altă parte, instanţa a dispus înaintarea în procedură, prin citarea a doi martori, primarul de Avrămeni, Ioan Bucatariu, şi primarul de Dângeni, Cătălin Rotundu, cei care ar fi încheiat contracte cu firmele controlate de Marcel Bîrsan, la insistenţele lui Florin Ţurcanu. Concret, în schimbul foloaselor necuvenite pe care fostul preşedinte al CJ le-ar fi obţinut de la Bîrsan, Ţurcanu i-a promis omului de afaceri că își va folosi influența dată de ascendentul funcției pe care o deține, pentru a interveni asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Botoșani și din cadrul a două primării, Dângeni şi Avrămeni, în scopul de a-i determina să faciliteze atribuirea, prin încredințare directă, a trei contracte de lucrări și furnizare de bunuri, în valoare de peste 600.000 lei, către firmele administrate de Bîrsan, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

Citiţi amănunte despre dosar aici:
Zi de 13 cu ghinion! Florin Ţurcanu şi socrul său, TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ de DNA! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
3809

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1271

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
4255

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...