Doi operatori economici de renume din Botoșani au fost opriți temporar după controlul președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi. În schimb, bucătăria unui complex i-a uimit pe inspectori: era mai curat ca-n farmacie!

Doi operatori economici de renume din Botoșani au fost opriți temporar după controlul președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi. În schimb, bucătăria unui complex i-a uimit pe inspectori: era mai curat ca-n farmacie!

Controlul operat de peședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, la Botoșani, s-a lăsat cu oprirea temporară a activității a doi agenți economici din județ și aplicarea unor amenzi în valoare de 50.000 de lei.

În total, au fost verificați nu mai puțin de 21 de agenți economici și s-au oprit de la comercializare 450, 9 kg de produse alimentare neconforme, respectiv carne, legume și produse lactate.

Eduardt Cozminschi a coordonat o serie de verificări care fac parte dintr-o amplă acțiune tematică de control, la nivel național, care se desfășoară în unitățile de alimentație publică și în saloanele ce au ca specific organizarea de evenimente, cu ocazia începutului primăverii.

“Am participat în aceste zile la acțiuni de verificare și control ale operatorilor economici care desfășoară activități de alimentație publica pe raza județului Botoșani, coordonând, totodată, și acțiunea de control la nivel național. Am întâlnit abateri grave peste care nu am trecut și nu voi trece cu vederea. Astfel, doi operatori economici de renume din Botoșani, au primit măsura complementară de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea abaterilor constatate”, a declarat președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, fără însă a nominaliza unitățile la care s-a dispus oprirea activității.

Acesta a explicat însă că și-a propus în primul rând consilierea operatorilor economici pentru a asigura bunuri și servicii de calitate consumatorului român.

“Sunt în schimb operatori economici pe care i-am felicitat pentru modul în care își defășoară activitatea oferindu-le consumatorilor produse și servicii conforme standardelor”, a mai explicat președintele ANPC, Eduardt Cozminschi.

Printre aceștia se numără Hotel & Restarant Rediu, care se bucură de cea mai spațioasă și mai utilată bucătărie din Botoșani și unde o armată de oameni livrează produsele necesare chiar și la 5 evenimente simultan.

Capacitatea Complexului Rediu pentru evenimente aduce în comun o bucătărie de invidiat, iar în scurt timp, Costel Calistru, patronul complexului, va deschide peste drum de impunătorul complex încă o sală de evenimente, care prin dimensiuni și formă va fi unică în Botoșani.







 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
13

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
60

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...