Dodon: Cetatenii care doresc unirea cu Romania trebuie declarati persona non grata in R. Moldova

Dodon: Cetatenii care doresc unirea cu Romania trebuie declarati persona non grata in R. Moldova

Cetatenii care doresc unirea Republicii Moldova cu Romania sau cu orice alt stat trebuie declarati persona non grata in Republica Moldova, a declarat presedintele Igor Dodon.

El a vorbit, la postul de televiziune N4, si despre Traian Basescu, sustinand ca acesta a obtinut cetatenia moldoveneasca prin incalcarea legii si nu va avea castig de cauza in instanta, unde se judeca acum dosarul privind acordarea cetateniei Republicii Moldova fostului presedinte Traian Basescu.

Presedintele moldovean Igor Dodon a spus ca cetatenii straini care pledeaza pentru unirea Republicii Moldova cu oricare alt stat sa fie declarati persona non grata si a dat de inteles ca la acest lucru se va ajunge, odata ce socialistii vor prelua guvernarea la Chisinau.

"Eu consider ca cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent ca e unirea cu Romania, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie sa fie declarati persona non grata in Republica Moldova", a subliniat Dodon la N4, citat de deschide.md.

In acelasi interviu pentru postul de televiziune, Igor Dodon a declarat ca Traian Basescu, care este si presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale, a devenit cetatean moldovean prin incalcarea legii. Mai mult, Dodon isi argumeneteaza declaratia cu minciuni ca ar fi existat o decizie a unei comisii din care fac parte toate institutiile statului.

"Eu stiu ca domnul Basescu a pierdut la Curtea de Apel. Nimic nu s-a schimbat. Cetatenia Domnului Basescu a fost acordata prin incalcarea legislatiei, fapt confirmat nu de mine. Este comisie in care sunt reprezentantii tuturor institutiilor care mi-au pus raportul pe masa. Sunt incalcari, poftim.... Dosarul este in instanta. Si chiar daca va incerca ca sa mearga pe formula cetateniei prin investitii, n-o sa mearga pentru ca este incalcarea anterioara a legislatiei", a declarat Dodon.

Fostul presedinte Traian Basescu a devenit cetatean al Republicii Moldova in noiembrie 2016, dupa ce a depus juramantul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucuresti. Traian Basescu a primit cetatenia moldoveneasca prin decretul presedintelui Nicolae Timofti, semnat la inceputul lunii iunie a anului 2016.

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
9

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
70

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...