Directorii Nova Apaserv cer în instanţă mai mulţi bani!

Directorii Nova Apaserv cer în instanţă mai mulţi bani!
Directorii Nova Apaserv nu renunţă sub nicio formă la posibilitatea de a-şi rotunji veniturile obţinute şi care oricum sunt mult peste media salarială a judeţului.

În urmă cu câteva luni, consilierii judeţeni au refuzat să includă în bugetul operatorului de apă această componentă variabilă- ce urma să fie alocată membrilor Consiliului de Administraţie, iar ulterior CA a sistat şi plăţile către directorii Nova Apaserv, aceştia s-au îndreptat spre instanţă, unde au deschis acţiune prin care speră să câştige acest drept.

Informaţia a ajuns şi la urechile conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, preşedintele Costică Macaleţi cerând Consiliului de Administraţie să rezolve situaţia. Proaspătul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv, Dan Deleanu, susţine că în acţiunea introdusă în instanţă, managerul general Gabriel Cârlan şi directorii Cristina Panait, Daniela Jîtăraşu, Ady Petruşcă, Cătălin Fetcu şi Cristian Romanovschi solicită sume lunare brute cuprinse între 3.900 şi 5.000 de lei.

"Toţi directorii s-au îndreptat în instanţă împotriva instituţiei solicitând plata componentei variabile din remuneraţia lunară, reprezentând o cotă din cifra de afaceri lunară, aceste sume urmând să se adauge la indemnizaţiile pe care directorii le primesc în prezent, ca parte a contractelor de mandat pe care aceştia le au cu societatea. E un lucru absolut legal, dar absolut imoral din punctul de vedere al Consiliului de Administraţie, având în vedere faptul că nivelurile salariale sunt mult peste media pe judeţ. Eu voi milita pentru reducerea indemnizaţiilor directorilor la nivelul celor obţinute de vicepreşedinţii Consiliului Judeţean şi a managerului general al Nova Apaserv- având în vedere că răspunderea este mai mare-, la nivelul indemnizaţiei obţinute de preşedintele Consiliului Judeţean", declară Dan Deleanu.

În prezent, indemnizaţiile lunare ale directorilor sunt de aproximativ 8.500 de lei brut, iar indemnizaţia managerului general este de 11.000 de lei brut.

Citiţi şi: Scădere considerabilă a indemnizaţiilor directorilor de la Nova Apaserv! Componenta variabilă a "zburat"! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
73

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
83

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
115

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...