DIICOT da explicatii, dupa ce medicul Lucan a gasit un dispozitiv de interceptare in masina sa

DIICOT da explicatii, dupa ce medicul Lucan a gasit un dispozitiv de interceptare in masina sa

Medicul Mihai Lucan a descoperit in masina pe care o folosea un dispozitiv de interceptare ambientala care apartine DIICOT, iar reprezentantii institutiei au precizat ca a fost montat "cu respectarea normelor de procedura penala", in baza unui mandat de supraveghere tehnica.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi seara, de catre reprezentantii DIICOT, procurorii au fost informati ca medicul Mihai Lucan a descoperit in autoturismul pe care il utiliza un mijloc de interceptare ambientala care apartine Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizat si Terorism.

"Precizam ca dispozitivul a fost instalat in autoturismul utilizat de catre inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii in executare a unui mandat de supraveghere tehnica, solicitat si obtinut cu respectarea normelor de procedura penala", se arata in comunicat.

Potrivit documentului, dispozitivul tehnic deconspirat a fost recuperat.

In 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sanpatreanu, si directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, pentru delapidare si constituirea unui grup infractional organizat.

In 22 decembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a fostului sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj si a fiului acestuia, hotarand sa fie plasati sub control judiciar.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privata fara acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost tratati 159 de pacienti, findu-le percepute sume cuprinse intre 3.000 si 6.700 euro/interventie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
113

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
335

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
35

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...