Detinutii, platiti pentru fiecare ora petrecuta in sala de clasa!

Detinutii, platiti pentru fiecare ora petrecuta in sala de clasa!
Festivitatea care va marca inceperea anului scolar la Penitenciarul Botosani va avea loc luni, ora 11.00. Scolarii vor fi persoane private de libertate, alaturi de cei care ii vor indruma pe parcursul intregului an, si anume invatatori, profesori, dar si reprezentanti ai Serviciului socio-educativ din cadrul institu?iei.

„Cursurile scolare vizeaza 71 de persoane private de libertate, care nu au efectuat ciclul gimnazial complet, si vor fi organizate la nivelul a sapte clase afiliate Scolii Speciale Botosani. Trei clase vor fi pentru invatamantul primar si cate o clasa pentru fiecare an de invatamant gimnazial”, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului, Iulian Daranga.

Ore lejere, dupa… capacitati!

Activitatea de predare va fi asigurata de cadre didactice special delegate in acest sens de Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, orele de curs urmand a fi desfasurate in incinta institutiei.

„Vor fi vizate in principal matematica, limba si literatura romana, biologia, geografia-istoria si limba franceza. Inscrierea la cursurile scolare s-a efectuat benevol, pe baza liberului consimtamant exprimat de persoanele private de libertate”, a mai ad?ugat Iulian Daranga.

Effort intelectual… platit de stat

Pe perioada detentiei, persoanele private de libertate vor beneficia, conform legii, de „zile castig”, care reduc perioada efectiva de deten?ie, plata orelor de invatamant la care au participat, proportional cu salariul minim pe economie, din care un procent de 30% revine persoanei private de libertate, precum si posibilitatea unei integrari mai facile in societate, ulterior liberarii.
        


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ungaria şi România au cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeană

astăzi, 19:49
31

Ungaria şi România au înregistrat cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeană în luna ianuarie, raportat la luna decembrie a anului trecut, a informat vineri Eurostat.Rata anu...

Cristian Achiței: „Județul Botoșani condus de patru ani de PSD – Zero absolut”

astăzi, 19:16
91

În această săptămână, marți, a fost votat în Consiliul Județean ultimul buget propus de pesediști pentru județul Botoșani și pentru botoșăneni. Un buget al neputinței ș...

Un nou val de angajări la Spitalul Județean

astăzi, 18:59
362

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a scos la concurs 12 posturi, în cadrul mai multor secții și servicii.Până pe 5 martie a.c., la 15:30, pot fi d...