Detinutii, platiti pentru fiecare ora petrecuta in sala de clasa!

Detinutii, platiti pentru fiecare ora petrecuta in sala de clasa!
Festivitatea care va marca inceperea anului scolar la Penitenciarul Botosani va avea loc luni, ora 11.00. Scolarii vor fi persoane private de libertate, alaturi de cei care ii vor indruma pe parcursul intregului an, si anume invatatori, profesori, dar si reprezentanti ai Serviciului socio-educativ din cadrul institu?iei.

„Cursurile scolare vizeaza 71 de persoane private de libertate, care nu au efectuat ciclul gimnazial complet, si vor fi organizate la nivelul a sapte clase afiliate Scolii Speciale Botosani. Trei clase vor fi pentru invatamantul primar si cate o clasa pentru fiecare an de invatamant gimnazial”, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului, Iulian Daranga.

Ore lejere, dupa… capacitati!

Activitatea de predare va fi asigurata de cadre didactice special delegate in acest sens de Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, orele de curs urmand a fi desfasurate in incinta institutiei.

„Vor fi vizate in principal matematica, limba si literatura romana, biologia, geografia-istoria si limba franceza. Inscrierea la cursurile scolare s-a efectuat benevol, pe baza liberului consimtamant exprimat de persoanele private de libertate”, a mai ad?ugat Iulian Daranga.

Effort intelectual… platit de stat

Pe perioada detentiei, persoanele private de libertate vor beneficia, conform legii, de „zile castig”, care reduc perioada efectiva de deten?ie, plata orelor de invatamant la care au participat, proportional cu salariul minim pe economie, din care un procent de 30% revine persoanei private de libertate, precum si posibilitatea unei integrari mai facile in societate, ulterior liberarii.
        


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Penitenciarul din Botoșani angajează din sursă externă șase bărbați. Care sunt criteriile

Joi, 24 Septembrie 2020
804

În vederea angajării, Penitenciarul din Botoșani scoate la concurs șase posturi de agent, care pot fi ocupate exclusiv de bărbați, în cadrul sectorului operativ.La concurs pot par...

Europarlamentarul Ramona Strugariu vine la Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
234

Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USRPLUS, vine la Botoșani vineri, 25 septembrie, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, reprezentanți ai mass-media și candid...

Invitatul de la Știri - Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
337

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a acceptat invitația de a participa la un dialog în emisiunea &ld...