Deputat Răzvan Rotaru: Liberalii botoșăneni continuă sarabanda de numiri a rudelor și prietenilor în funcții de conducere în instituțiile publice locale pe care a început-o Guvernul Orban de 6 luni!

Deputat Răzvan Rotaru: Liberalii botoșăneni continuă sarabanda de numiri a rudelor și prietenilor în funcții de conducere în instituțiile publice locale pe care a început-o Guvernul Orban de 6 luni!

Comunicat:

Parlamentarul social-democrat Răzvan Rotaru atrage atenția asupra politizării funcțiilor de conducere din instituțiile publice locale de către Guvernul Orban prin numirea rudelor și prietenilor parlamentarilor PNL din Botoșani.

„În loc să auzim de investițiile cu care s-au lăudat liberalii când s-au trezit la guvernare, zi de zi asistăm la epurări politice și achiziții netransparente în timp de pandemie. Liberalii nu au niciun Dumnezeu, nu contează că botoșănenii au fost închiși în case, că le-au scăzut veniturile, că și-au pierdut locurile de muncă, că medicii au fost lăsați fără echipamente de protecție, ei sunt ocupați cu instalarea finilor și finelor, nepoților și nepoatelor pe funcții bănoase plătite din banii cetățenilor. E și cazul domnului deputat Achiței, care și-a pus propteaua la șefia Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, profitând de starea de sănătatea precară a titularului de post, fără pic de rușine”, a declarat Răzvan Rotaru.

Sub paravanul pandemiei, liberalii au făcut angajări şi concedieri în funcție de interesele lor politice, dar și achiziții controversate, iar apoi au încercat să le continue prin proiectul de lege a Stării de Alertă, pe care l-au trimis Parlamentului. PSD a pus stop în Parlament, prin modificările aduse legii, atât achizițiilor fără licitație, cât și epurărilor politice şi abuzurilor făcute de PNL.

„Reglementările stabilite de Guvern în cuprinsul proiectului de lege privind măsurile din starea de Alertă demonstrează că Orban şi compania doreau să-și servească în continuare clientela de partid. După ce au angajat fără concurs peste 12.000 de politruci, de rude şi de amante, folosind ca pretext pandemia, la începutul săptămânii au încercat să păcălească Parlamentul şi să numească în funcții publice, persoane care nu sunt funcționari publici, prin derogare de la Codul Administrativ. Alături de colegii mei de la PSD am reinstituit legea şi regulile democratice. Numirile trebuie să respecte condițiile legale! Nu este cazul să mai vedem: ospătari numiți la conducerea spitalelor în plină criză sanitară, lăutari care să gestioneze activitatea Ministerului Muncii în condițiile în care acestui minister îi revin sarcini extrem de importante în actuala conjunctură, oameni dați afară, în masă din ministere pentru a fi înlocuiți cu politrucii PNL, rude, amante, prieteni numiți în funcții de conducere în instituții extrem de importante fără ca aceștia să aibă vreo legătură cu acea activitate”, a subliniat deputatul PSD.

(Comunicat de presă emis de către Organizaţia judeţeană a PSD Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
119

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
78

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
76

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...