Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită. Modificarea datei este permisă

Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită. Modificarea datei este permisă

Poliția Română a explicat astăzi, miercuri, într-o postare pe Facebook, că declaraţiile pe propria răspundere pot fi refolosite.

Declaraţiile pe propria răspundere pe care românii trebuie să le completeze atunci când ies din casă în perioada stării de urgență POT FI REFOLOSITE, fiind permisă modificarea DATEI, dacă motivele deplasării şi traseul rămân NESCHIMBATE, conform Poliției Române.

Poliția și-a făcut deja un obicei în a răspunde întrebărilor puse de cetățeni, iar astăzi au dat un răsăuns în legătură cu refolosirea declaraţiei prin modificarea datei:

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificarea datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?

Răspuns:

Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”, au scris polițiștii pe pagina oficială de socializare.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
5

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
27

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
19

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...