Decizie uriașă a Curții de Apel București înainte de Crăciun: Masca nu e obligatorie în spațiile publice deschise

Decizie uriașă a Curții de Apel București înainte de Crăciun: Masca nu e obligatorie în spațiile publice deschise

Curtea de Apel București a decis că masca nu e obligatorie afară, în spațiile publice. Sentința nu e însă definitivă.

Instanța a decis nelegalitatea deciziei privind purtarea măștii în spațiile publice deschise într-un proces intentat de un cetățean nemulțumit că este nevoit să poarte mască afară, pe stradă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență pot face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câștigat procesul cu Arafat în primă instanță. Nici nu-mi vine să cred. Instanța a dispus că măsura obligării de a purta mască în spații deschise este nelegală. Soluția poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a scris pe Facebook avocata Minodora Ion, cea care a luptat în instanță pentru dreptul de a nu purta masca în spațiile publice deschise.

Ea a contestat în instanță prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, iar Curtea de Apel a decis înlăturarea sintagmei „…şi deschise”.

Decizia poate fi atacată cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.

Rămâne de văzut, în aceste condiții, dacă polițiștii vor continua să aplice amenzi pentru nepurtarea măștii, și, totodată, dacă populația va prefera să o poarte preventiv sau nu, pentru blocarea îmbolnăvirii cu SARS-Cov-2.

 

Spune-ne opinia ta