Decizie definitivă: Victor Ponta, plagiator!

Decizie definitivă: Victor Ponta, plagiator!

Președintele Pro Romania, fostul premier Victor Ponta, a pierdut definitiv şi irevocabil procesul cu Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016.

”Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020”, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 2016, ministrul Educaţiei din acea perioadă, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul fostului premier Victor Ponta.

Ordinul semnat de ministrul Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care a certificat faptul că Victor Ponta a plagiat în teza sa de doctorat.

Fostul premier a deschis acţiuni în instanţă, cerând suspendarea, respectiv anularea ordinului de retragere a titlului de doctorat, însă solicitările sale au fost respinse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
265

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
316

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
446

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...