De la cald la frig: estimări meteorologice pentru următoarele zile
BOTOSANI

De la cald la frig: estimări meteorologice pentru următoarele zile
Vremea ne supune unor "încercări" interesante în următoarele zile, potrivit prognozelor meteorologice: de la o zi caldă, mai caldă decât normalul termic al perioadei, la zile reci şi ploioase.

Regiunea Moldovei va fi traversată de o masă de aer cald, tropical, urmată imediat de o masă de aer rece, de provenienţă polară. Astfel că diferenţele de temperaturi între cele două "extreme" pot ajunge şi la 10ºC.

Luni se anunţă o zi frumoasă, dacă nu ne speriem de aversele de dimineaţă. Maxima zilei va fi de 18ºC, însă minima va coborî la 4ºC. Cerul se va degaja treptat, iar vântul se va roti uşor din sud-vest.

Marţi, însă, maxima abia va ajunge la 8ºC, în timp ce minima va fi de 4ºC. Dimineaţă se va semnala o ploaie uşoară, astfel că cerul va fi noros pe mai tot parcursul zilei, iar vântul va sufla variabil din nord- est. Ziua de miercuri va fi ploioasă şi destul de rece, temperaturile urmând să oscileze între 6ºC şi 1ºC. Cerul va fi acoperit iar vântul va sufla dinspre nord, accentuând însă senzaţia de frig.

De joi, însă, nu vom mai putea spera la zile calde şi frumoase, pentru că îşi fac apariţia precipitaţiile mixte- ploaie amestecată cu zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic, iar temperaturile vor avea valori cuprinse între 4ºC şi 2ºC. Vineri, cerul va fi mai mult noros, iar vântul se va roti din sud- vest. Maxima va fi de 4ºC în timp ce minima nopţii va coborî la minus 1ºC.

Weekendul viitor se va menţine în aceeaşi linie, cu temperaturi scăzute, dar lipsit de precipitaţii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla predominant din sector sudic. Atât sâmbătă cât şi duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 6ºC şi 1ºC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
42

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
426

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
203

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...