De astăzi, aproape jumătate din județele României au impus masca obligatorie în spațiile publice

De astăzi, aproape jumătate din județele României au impus masca obligatorie în spațiile publice

După ce Guvernul a lăsat la latitudinea autorităților locale decizia de a impune purtarea măștii în spațiile publice aglomerate, aproape jumătate din județele României au luat decizia de a obliga populația să poarte aceste măști în zonele considerate cu risc în extinderea pandemiei Covid-19.

Masca a devenit obligatorie în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale etc, în incinta aeroportului, stațiilor CFR, autogărilor, în stațiile mijloacelor de transport în comun, la toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, pe toată perioada stării de alertă.

Alături de județul Botoșani, care a hotărât ieri ca de astăzi să se impună această decizie, în România au mai impus obligativitatea purtării măștilor de protecție autoritățile județene din Arad, Argeș, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

La Botoșani purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele în spaţiile publice deschise din 1 august. Este vorba despre pieţele agroalimentare, târguri, oboare, târgurile auto, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, tramvai şi peroane CF) și zonele unde se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje.

În plus, în Argeș, Giurgiu și Teleorman, terasele pot funcționa până la ora 23:00, iar evenimentele se pot organiza tot până la aceeași oră. Luni, măsura ar putea intra în vigoare și în București, în zona pietonală a Centrului Vechi, cu excepția teraselor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
483

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
65

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
83

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...