Dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi: Zebra care-ți spune "Ia-ți copilul de mână" și "Lasă telefonul"

O asociatie civica alarmata de numarul mare de accidente petrecute pe trecerile de pietoni a avut o initiativa inedita vopsind intre dungile marcajului pietonal mesaje care comunica cu pietonii.

Dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi: Zebra care-ți spune "Ia-ți copilul de mână" și "Lasă telefonul"

Persoanele care trec strada Otelarilor din Galati vad pe carosabil mesajele "uita-te in stanga", "ia-ti copilul de mana" si "lasa telefonul".

Mesajele au fost scrise pe asfalt, cu vopsea, de membrii asociatiei Prieteni pentru Galati, initiatorii actiunii dorind ca trecerile de pietoni sa comunice cu galatenii si astfel sa fie evitate accidentele rutiere.

"Ne-am gandit ca daca trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am imprieteni mai mult cu ele si le-am folosi mai des si mai corect. Asa ca am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Otelarilor in treceri care comunica cu pietonii in stilul unui parinte grijuliu.

Cunosti o zona unde crezi ca actiunea noastra ar ajuta cu prioritate? Lasa-ne un comentariu si vom tine cont. Acesta a fost doar inceputul! Tine aproape ca sa afli unde si cand desfasuram urmatoarea pe...trecere! Pana atunci 'uita-te in stanga', 'ia-ti copilul de mana' si 'lasa telefonul' atunci cand traversezi strada", au scris, pe Facebook, reprezentantii Asociatiei Prieteni pentru Galati.

Actiunea va continua, reprezentantii asociatiei intentionand sa monteze astfel de mesaje in tot orasul, initiativa avand acordul Politiei Rutiere si Comisiei de Siguranta in Trafic a Primariei Galati.

Potrivit statisticilor, aproximativ 30% dintre accidentele rutiere mortale din Galati s-au produs din vina pietonilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
24

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
314

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
180

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...