Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primăvară şi cu impactul negativ al izolării, transmite Reuters.

Decizia survine în vreme ce multe state europene reimpun restricţii pentru a limita creşterea vertiginoasă a contagierilor, însă Agenţia de sănătate publică afirmă că nu a găsit dovezi despre un al doilea val al epidemiei în Suedia.

Ţara scandinavă a ales o abordare diferită faţă de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia, mizând pe conformarea voluntară a cetăţenilor faţă de distanţarea socială, chiar dacă a izolat căminele după ce printre rezidenţi s-au înregistrat numeroase decese.

Suedia a raportat până acum în jur de 107.000 de cazuri de infectare şi 5.900 de decese, cu doar 1000 de decese mai multe decât a avut România, țară care a impus măsuri draconice pentru stoparea pandemiei.

Până acum, persoanelor de peste 70 de ani li se recomanda să evite contactele fizice, transportul public, magazinele şi alte locuri publice, măsuri despre care oficialii spun că au coborât rata infectărilor, dar au avut un impact negativ semnificativ asupra stării de bine a multor vârstnici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
13

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
464

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
878

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...