Dacă nu se schimbă nimic, de Paște, bisericile vor trebui să facă slujbele online și le vom vedea le televizor!

Dacă nu se schimbă nimic, de Paște, bisericile vor trebui să facă slujbele online și le vom vedea le televizor!

Raed Arafat a explicat astăzi că e foarte posibil că măsurile impuse acum să fie la fel și de Paște, astfel că slujbele vor fi ținute online.

“S-a limitat numărul, clar, la persoane, la nunți și înmormântări, și e foarte important de respectat. Într-o țara, la o înmormântare, 37 de persoane au fost diagnosticate pozitiv. Aceste măsuri sunt foarte importante și trebuie respectate. Nu se aplică numai Bisericii Ortodoxe, ci la toate ceremoniile religioase, la toate culturile, la toate aspectele legate de culte. 

La acest moment credem că, cel mai probabil, o să fie la fel și de Paște. Deciziile de astăzi probabil vor fi prelungite și pentru atunci”, a explicat Raed Arafat.

Acesta nu vrea însă să se pronunțe despre momentul în care ar putea fi atins vârful cazurilor de coronavirus în România deoarece acest lucru depinde de foarte multe variabile. 

“Există analize, clar, că în luna aprilie, cel mai probabil, va fi la un moment un vârf. Acest vârf, vedem cât persistă, și dacă devine platou, și vedem cât de repede începe să scadă. Încă nu vreau să mă pronunț pentru că depinde de foarte multe aspecte. Încă nu fac estimări. Cetățenii români să facă tot posibilul să anuleze sau să nu mai plece afară înainte de Paște, iar cei care voiau să vina, să rămână acolo.

Probabil vârful ar putea fi sfârșit de aprile, început de mai. Și aceste modelări pot fi cu marjă de eoare. Pot fi și erori sau lucruri care să se schimbe și să ducă la recalcularea situație", a declarat Raed Arafat la Mediafax.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
49

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
23

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...