Cum va fi vremea în weekend, la Botoșani: Ploi, furtuni, dar și vreme plăcută pentru plimbare!

Județul Botoșani se află până sâmbătă seara, la ora 21.00, sub avertizare de tip Cod Galben de furtuni.

Cum va fi vremea în weekend, la Botoșani: Ploi, furtuni, dar și vreme plăcută pentru plimbare!
În weekend vremea va fi caldă în aproape toată țara, temperaturile urmând să se situeze peste media climatologica a perioadei cu până la 2-4 grade Celsius. În jumătatea nordică a teritoriului maximele vor urcă la prânz până spre 27-32 de grade, în timp ce în cea sudică acestea se vor încadra în general între 30 și 35 de grade Celsius, în Luncă Dunării urmând să se resimtă un ușor disconfort termic.
 
 
Cel mai răcoare va fi în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cel mai cald în partea estică a Luncii Dunării. Aspectul vremii va fi unul plăcut până spre orele prânzului, când pe spații relativ extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Totuși, nu se vor înregistra cantități prea importante de apa, doar la munte în mod izolat urmând să se strângă până la 15-25 de mm.
 
La munte vremea se strică total, fiind anunțate furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Ploile sunt abundente atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții, cantitățile mari de apă amplificând riscul inundațiilor, respectiv 2 l/m² pe timpul zilei și 3 l/m² pe timpul nopții.

La Botoșani vom avea, astăzi, cer variabil, cu înnorări temporare, iar pe spații restrânse vor fi averse de ploaie și descărcări electric, izolat chiar și condiții de grindină. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minimele vor coborî până spre 18 grade. Duminică, vom avea înnorări temporare în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, averse de ploaie pe spații restrânse, cu descărcări electrice. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 27 de grade, iar minimele vor coborî până spre 19 grade. 

Să nu uităm că județul Botoșani se află, până sâmbătă seara, la ora 21.00, sub avertizare de tip Cod Galben de furtuni. Avertizarea vizeaza Moldova, sudul si estul Transilvaniei, anumite zone din Dobrogea si Muntenia, precum si zonele de munte. Meteorologii anunta ca vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 50...70 l/mp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
115

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
101

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
29

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...