Cormoranii ar fi ajuns și în Botoșani. „Au început să avanseze în interior”

Cormoranii ar fi ajuns și în Botoșani. „Au început să avanseze în interior”

În fața uriașelor pagube pe care cormoranii le provoacă piscicultorilor din România, autoritățile caută soluții pentru limitarea populației acestor păsări care sunt protejate de lege. Nu pot fi nici măcar speriate, iar specimenul s-ar regăsi inclusiv pe teritoriul județului Botoșani.

Singura soluție ar fi diminuarea stocului de cormorani prin împușcare așa cum se întâmplă în mai multe țări din Uniunea Europeană, spun specialiștii, potrivit Evenimentul Zilei.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ștefan, admite că pericolul pentru piscicultură al cormoranilor este o problemă majoră.

Eu nu i-am văzut în piscină, cum a spus domnul Daea, dar îi vedem și pe Dunăre și pe tetrapozi și oriunde, chiar și la Botoșani și Iași”, a declarat Gheorghe Ștefan, la Constanța, potrivit evz.ro. 

Specialist în piscicultură, secretarul de stat de la Agricultură a explicat cum, „în urmă cu 70- 80 de ani, până când să se îndiguiască Dunărea,  de la intrarea Dunării în România și până la Insula marea Brăilei, primăvara, la viituri, fluviul avea niște buzunare, niște bălți naturale în care peștele se ducea și se reproducea acolo. Ei, cormoranii aveau coloniile în copacii, care erau de-a lungul Dunării și mâncau exact din aceste buzunare. Odată dispărute astea, s-a indiguit și s-au făcut exploatații agricole, cormoranii au început să avanseze în interior”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
758

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
200

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...