Copiii nostri, in fata carora ne inclinam!

Copiii nostri, in fata carora ne inclinam!

 Ana Maria Bucsa  

Ana Maria Bucsa a triumfat pe podiumul unui concurs desfasurat in Capitala, ea obtinand premiul doi, dupa ce a avut de parcurs trei probe dificile.

Ana Maria Bucsa, alaturi de Alexandra Mateiuc si Mariuca Nicolau, sunt trei copii pe care www.stiri.botosani.ro vi i-a prezentat deja pe larg, ei fiind trecuti in Galeria de onoare de la rubrica UN BOTOSANEAN PE ZI.

Ana Maria a participat, in zilele de 17 si 19 octombrie, la Festivalul de muzica pentru copii Contrapunct - editia a IV-a, desfasurat in Sala mare a Palatului National al Copiilor Bucuresti, unde a obtinut Premiul II, cu piesa Cartierul canta rock, din repertoriul regretatei Laura Stoica.

Festivalul s-a desfasurat pe trei grupe de varsta: 5-8 ani, 9-12 ani si 13-17 ani. La categoria 9-12 ani, unde a participat si Ana Maria, au fost inscrisi 17 concurenti.

Ineditul Festivalului Contrapunct consta in principal in cele trei probe obligatorii de concurs:

- interpretarea piesei, stabilita in urma preselectiei live;

- recunoasterea unui fragment dintr-o lucrare muzicala clasica;

- proba de dans, care consta in executia unor pasi de dans de societate avand ca parteneri dansatori profesionisti de aceeasi varsta cu concurentii.

Juriul a fost compus din nume ilustre ale muzicii usoare romanesti: Horia Moculescu, compozitor - presedintele juriului, Virgil Popescu, compozitor, Bogdan Dragomir, coordonator Radio, Mihai Alexandru, compozitor, Gabriela Olteanu, profesor grupul Allegretto, Luminita Volintiru, revista Doxi, Ela Dadai, compozitor.

Ana Maria a fost invitata de catre Horia Moculescu sa participe la emisiunea Atentie, se canta!, de la postul TVR2.

Pe 31octombrie, Ana Maria va participa la Festivalul national de muzica usoara pentru copii Superstar fest, editia I, organizat de Asociatia Artmed Bacau, iar in perioada 12-15 noiembrie, la Festivalul international de muzica usoara Doua inimi gemene, in memoriam Doina si Ion Aldea Teodorovici, editia a V-a, R. Moldova, Chisinau.

Ana Maria Bucsa este eleva in clasa a V-a la Liceul de muzica Stefan Luchian, unde studiaza vioara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alternativă de petrecere a timpului liber împreună cu copiii, la Mănăstirea Doamnei

Miercuri, 8 Iulie 2020
500

Aflat la câțiva kilometri de municipiul Botoșani, „colțul de Rai” de la Mănăstirea Doamnei este locul ideal de petrecere a timpului liber, atât pentru copii cât și ...

Antrenorul FC Botoşani: „Vom avea aceeaşi abordare ofensivă cu Astra”

Miercuri, 8 Iulie 2020
113

Antrenorul echipei de fotbal FC Botoşani, Marius Croitoru, a anunţat, miercuri, că va păstra abordarea ofensivă în meciul de vineri contra Astrei Giurgiu, din etapa a şaptea a play-off-ulu...

Funcționar al APIA Botoșani internat cu coronavirus, alți patru angajați în izolare

Miercuri, 8 Iulie 2020
421

Un funcționar al Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) din Botoșani a fost diagnosticat cu noul coronavirus, luni, după ce s-a prezentat la spital cu o stare de să...