Copiii nostri, in fata carora ne inclinam!

Copiii nostri, in fata carora ne inclinam!

 Ana Maria Bucsa  

Ana Maria Bucsa a triumfat pe podiumul unui concurs desfasurat in Capitala, ea obtinand premiul doi, dupa ce a avut de parcurs trei probe dificile.

Ana Maria Bucsa, alaturi de Alexandra Mateiuc si Mariuca Nicolau, sunt trei copii pe care www.stiri.botosani.ro vi i-a prezentat deja pe larg, ei fiind trecuti in Galeria de onoare de la rubrica UN BOTOSANEAN PE ZI.

Ana Maria a participat, in zilele de 17 si 19 octombrie, la Festivalul de muzica pentru copii Contrapunct - editia a IV-a, desfasurat in Sala mare a Palatului National al Copiilor Bucuresti, unde a obtinut Premiul II, cu piesa Cartierul canta rock, din repertoriul regretatei Laura Stoica.

Festivalul s-a desfasurat pe trei grupe de varsta: 5-8 ani, 9-12 ani si 13-17 ani. La categoria 9-12 ani, unde a participat si Ana Maria, au fost inscrisi 17 concurenti.

Ineditul Festivalului Contrapunct consta in principal in cele trei probe obligatorii de concurs:

- interpretarea piesei, stabilita in urma preselectiei live;

- recunoasterea unui fragment dintr-o lucrare muzicala clasica;

- proba de dans, care consta in executia unor pasi de dans de societate avand ca parteneri dansatori profesionisti de aceeasi varsta cu concurentii.

Juriul a fost compus din nume ilustre ale muzicii usoare romanesti: Horia Moculescu, compozitor - presedintele juriului, Virgil Popescu, compozitor, Bogdan Dragomir, coordonator Radio, Mihai Alexandru, compozitor, Gabriela Olteanu, profesor grupul Allegretto, Luminita Volintiru, revista Doxi, Ela Dadai, compozitor.

Ana Maria a fost invitata de catre Horia Moculescu sa participe la emisiunea Atentie, se canta!, de la postul TVR2.

Pe 31octombrie, Ana Maria va participa la Festivalul national de muzica usoara pentru copii Superstar fest, editia I, organizat de Asociatia Artmed Bacau, iar in perioada 12-15 noiembrie, la Festivalul international de muzica usoara Doua inimi gemene, in memoriam Doina si Ion Aldea Teodorovici, editia a V-a, R. Moldova, Chisinau.

Ana Maria Bucsa este eleva in clasa a V-a la Liceul de muzica Stefan Luchian, unde studiaza vioara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Cu colindul prin străini

Miercuri, 11 Decembrie 2019
238

Publicăm astăzi o altă poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. “Sunt Stefania Vasile, poet,și am fost invitată de o prietenă să vă trimit câteva dintre versu...

USR Botoşani își cere scuze de la rromii din Botoșani și promite să le refacă Centrul Istoric

Miercuri, 11 Decembrie 2019
580

Uniunea Salvaţi România Botoşani și-a cerut astăzi scuze oficial, într-un comunicat de presă, față de rromii de la Botoșani și a anunțat că au un proiect prin care vor reface &i...

Bărbat în stare gravă, după ce a fost acroșat cu mașina. Autorul a modificat locul accidentului

Miercuri, 11 Decembrie 2019
1590

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoşani, a ajuns la Urgențe, după ce a fost acroșat de un autoturism, pe strada Primăverii din localitate, miercuri seară.Aces...