Copiii din Dangeni si Mihalaseni, colindati duminica de actorii Teatrului de Copii si Tineret Botosani

Copiii din Dangeni si Mihalaseni, colindati duminica de actorii Teatrului de Copii si Tineret Botosani

 Viceprimarul din Dangeni, Catalin Rotundu, alaturi de sutele de copii, urmarind actorii botosaneni  

Actorii Teatrului pentru Copii si Tineret au oferit bucurii artistice copiilor din Dangeni si Mihalaseni.

Duminica, 21 decembrie, am raspuns invitatiei adresata de viceprimarul comunei Dangeni, Catalin Rotundu, si a primarului Trofin Stelica Marinica, de a prezenta un spectacol copiilor de acolo. Am citat intai viceprimarul pentru ca initiativa ii apartine si este un vechi colaborator al teatrului nostru. Apreciez foarte mult faptul ca au fost interesati sa ofere copiilor comunei un dar cultural de sarbatori, si anume spectacolul "Povestiri de buzunar", in regia lui V.Dobrescu, a precizat Mihaela Nistorica, director adjunct al institutiei.

Actorii Valentin Ligi, Anca Stefan, Ibica Leonte si Mihaela Nistorica au dansat cu copiii pe scena, in jocul lor intrand si primarul si viceprimarul.

“Am gasit o atmosfera de sarbatoare si scena ocupata de corurile de colindatori de la scolile din Hulub, Iacobeni, Strahotin si Dangeni. Am crezut ca suntem singurii invitati, dar, spre surprinderea noastra, era chiar un concurs de datini si obiceiuri, mascati, caiuti, ursi care au primit premii si diplome. Alexandra Mateiuc a fost invitata sa cante si sa incante spectatorii", ne marturiste Mihaela Nistorica din culisele evenimentului cultural desfasurat la Dangeni.

Aproximativ 450 de copii din comuna au primit cadouri de la Mos Craciun, fireste, cu ajutorul primariei si al sponsorilor. Si, cum la oras e musai si focul de artificii, de aceleasi surprize au avut parte si copiii din Dangeni.

Mai departe, actorii au colindat si la Mihalaseni, la invitatia lui Loredan Buraga, primarul comunei. Si aici 300 de copii au primit cadouri din buzunarul primarului, adica de la Mos Craciun. Foc de artificii vor fi si la Mihalaseni, in seara de Craciun.

“Personal, felicit primariile celor doua comune, Dangeni si Mihalaseni, ca au dovedit ca isi iubesc pruncii satelor lor si ca au facut un efort de a le darui ceea ce copiii din oras au in fiecare duminica: spectacolul de teatru de papusi. Am incercat o colaborare de acest fel cu Consiliul Judetean in anii trecuti, dar nu am gasit deschidere pentru cultura la sate. Noi suntem in subordinea Consiliului Local si a Primariei Botosani", a adaugat directorul artistic al Teatrului pentru Copii si Tineret Botosani.

Anul acesta, ca si in anii trecuti, administratia locala ofera cadou copiilor botosaneni un spectacolul cu ocazia sarbatorilor de iarna: "Povestiri de buzunar", la patinoar, pe 24 decembrie, la ora 10.00, inainte de sosirea lui Mos Craciun.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
76

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
115

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...

Calendar ortodox: Le cinstim astăzi pe Sfintele Muceniţe fecioare Agapia, Irina şi Hionia

astăzi, 07:00
24

Părinţii lor erau păgâni, închinători la idoli, dar ele îşi închinaseră viaţa lui Hristos, ca şi învăţătorul lor, Sfântul preot Zoil. Fiind prinse cele t...