Controale demarate la Botoșani la indemnizația de creștere a copilului!

Controale demarate la Botoșani la indemnizația de creștere a copilului!
Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a demarat verificări ale dosarelor persoanelor care primesc indemnizație de creștere a copilului, la nivelul județului Botoșani.

Potrivit lui Sebastian Tocariu, directorul AJPIS, nu vor fi verificate însă toate dosarele ci sunt vizate dosarele persoanelor care primesc o indemnizație lunară de peste 3.500 de lei.

Acest control a fost dispus la nivel național, după ce s-a depistat că în țară sunt persoane care încasează sume uriașe în contul acestei indemnizații, la Sibiu fiind un părinte care încasează lunar aproape 160.000 de lei, adică 36.000 de euro.

La Botoșani, cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului este de 12.500 de lei.

"Am dat colegilor de la Inspecție să verifice toate dosarele cu sume peste 3.500 de lei, iar în cazul dosarelor peste 10.000 de lei am transmis și la nivel central și se vor face verificări în toate bazele de date la nivel național. Se verifică corectitudinea adeverințelor de venituri depuse la dosar, dacă sunt reale, dacă firmele care au emis adeverințele există, dacă sunt înregistrate în bazele de date, dacă corespund sumele declarate cu ceea ce este la noi în adeverință", a precizat Sebastian Tocariu. 

La nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 2.500 de persoane care încasează indemnizație de creștere a copilului. Limita maximă a indemnizației de creștere a copilului care a fost până la 1 iulie de 3.400 de lei a fost eliminată, aceasta fiind calculată la 85% din veniturile nete realizate. Anterior acestor modificări, multe mămici preferau să stea acasă chiar și mai puțin de un an, preferând să se întoarcă la serviciu pentru că veniturilor erau mai mari.  

Citește și Mămici mai bogate, de luna aceasta, la Botoșani. Care este cea mai mare indemnizație de creștere a copilului! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
17

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
96

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1028

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....