Condiţiile în care pot fi vizitate persoanele aflate în căminele de bătrâni pe timpul stării de alertă

Condiţiile în care pot fi vizitate persoanele aflate în căminele de bătrâni pe timpul stării de alertă

Pe perioada stării de alertă, vârstnicii internaţi în centre de rezidenţă pot fi vizitaţi de rude, iar dacă centrele sunt situate în afara localității sau zonei metropolitane trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere. Clarificările au fost aduse de polițiști.

De asemenea, Poliţia recomandă să fie consultat programul și regulile fiecărui centru, pentru a evita aglomerarea sau expunerea persoanelor vârstnice la riscuri.

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii recomandă „reluarea graduală a vizitelor efectuate de către părinții, familia sau persoanele față de care beneficiarii au dezvoltat relații de atașament”.

Vizitarea persoanelor în vârstă internate în azile sau a copiilor aflaţi în centre de plasament se face respectând regulile de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu. Vizitele vor avea loc în spații special amenajate, care să permită păstrarea distanței minime de 1,5 m. După fiecare vizită, spaţiul de primire va fi igienizat.

În centrele unde există posibilitatea, vizitele pot fi organizate în aer liber, în exteriorul clădirii. Şi în acest caz se respectă măsurile de prevenție și de reducerea riscului de îmbolnăvire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
453

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
146

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
386

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...