COMUNICAT DE PRESA - Sindicatul Impact Botosani

COMUNICAT DE PRESA - Sindicatul Impact Botosani
Sindicatul IMPACT Botosani, sindicat reprezentativ la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a luat la cunostinta despre posibila nealocare a sumei de 8,7 milioane lei necesara platii salariilor angajatilor din cadrul D.G.A.S.P.C. Botosani, suma care trebuia alocata din cei 10 milioane lei repartizati Consiliului Judetean Botosani de catre Guvernul Romaniei prin H.G.R. 1152/2008 publicata in M.Of. 708/17.10.2008. De asemenea, am luat la cunostinta de posibilitatea ca aceasta suma sa fie repartizata si utilizata pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor din judetul Botosani, desi mai este o luna pana la inceperea iernii.

In conditiile in care Guvernul Romaniei si/sau Consiliul Judetean Botosani considera ca prioritate repararea drumurilor judetene, si nu plata salariilor angajatilor din D.G.A.S.P.C. Botosani, Sindicatul IMPACT va initia de urgenta urmatoarele actiuni:

1. Demararea procedurii de consultare a angajatilor D.G.A.S.P.C. Botosani in vederea intreruperii totale a activitatii.

2. Sesizarea CNS Cartel ALFA pentru organizarea unui protest la nivel national.

3. Declansarea la nivel judetean a unei campanii negative de mare amploare la adresa formatiunilor politice si a liderilor acestora care se opun sau nu sustin alocarea imediata a fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale ale angajatilor D.G.A.S.P.C. Botosani.

4. Sesizarea instantei de judecata in vederea obtinerii de daune datorita pentru prejudiciul cauzat de neacordarea la timp a drepturilor salariale.

Consideram ca in situatia in care se va acorda suma necesara pentru plata drepturilor salariale (8,7 milioane lei) meritul apartine, in egala masura tuturor celor care s-au implicat in obtinerea fondurilor indiferent de culoarea politica. In acelasi timp, este evident ca de eventuala modificare a destinatiei stabilita initial, este raspunzator exclusiv Guvernul Romaniei si, implicit Partidul National Liberal (PNL) care se afla in prezent la guvernare.

Totodata ne exprimam dispretul fata de campania de manipulare a opiniei publice demarata de reprezentanti ai Consiliului Judetean Botosani, care afirma cu rea-credinta sau din nestiinta ca salariul mediu la nivelul D.G.A.S.P.C. Botosani este de 2.200 lei.

Precizam ca salariul mediu incasat de angajatii DGASPC Botosani este cuprins, de la luna la luna, intre 1.075 si 1.175 lei, in aceasta suma fiind incluse toate sporurile, plata orelor suplimentare, plata orelor de noapte, prime de vacanta, orele efectuate in zilelele de repaus saptamanal si sarbatori legale etc.

Este pacat ca mii de oameni sunt sacrificati pentru niste interese meschine, in lupta politica dintre cei care au aspiratia de a reprezenta locuitorii judetului.

Sindicatul IMPACT nu se va implica in campania electorala pentru sustinerea unui anumit partid sau candidat, dar va face o campanie negativa, prin membrii de sindicat, familiile si cunostintele acestora, fata de toti cei care se opun si nu sustin alocarea imediata a fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale ale angajatilor D.G.A.S.P.C. Botosani.

Forta si unitatea membrilor de sindicat a fost probata cu ocazia mitingului si o vom dovedi si prin campania pe care o vom declansa.

PRESEDINTE

Marius-Leonardo Orosanu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
368

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
643

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
186

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...