Comisarul Traian Berbeceanu: nu se vor raţionaliza alimentele

Comisarul Traian Berbeceanu: nu se vor raţionaliza alimentele

Botoșănenii au luat cu asalt marile magazine, deși au la dispoziție micile magazine din cartiere pentru cumpărăturile zilnice. În paralel, zeci de fabulații circulă pe diferite rețele despre ceea ce ar urma să se întâmple de mâine, după ce președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență în România.

Reprezentanții statului explică însă că toată lumea ar trebui să fie în echilibru, pentru că România și-a propus doar să protejeze și să salveze vieți, nu să limiteze, gratuit, drepturile cetățenilor.

Comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, afirmă că declararea stării de urgenţă are rolul de a ajuta populaţia, de a o proteja şi de a salva vieţi. Comisarul afirmă că nu se vor raţionaliza alimentele, ţara nu va fi blocată şi că este falsă ideea potrivit căreia ar putea apărea abuzuri ale autorităţilor.

”Starea de urgenţă are menirea de a ajuta populaţia, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieţi în cele din urmă. În acelaşi timp, ştirile false şi interpretările rău intenţionate nu fac decât să îngreuneaze situaţia, să ne îndepărteze, pe noi toţi, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării şi stoparea răspândirii noului coronavirus. Nu este adevărat că alimentele vor fi raţionalizate, nu este adevărat că ţara va fi blocată şi mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgenţă ar putea să genereze abuzuri ale autorităţilor”, a transmis, duminică, Traian Berbeceanu.

Potrivit acestuia, cei care postează pe reţelele de socializare ”au datoria de a prezenţa obiectiv, calm şi realist situaţia”.

”Dumneavoastră trebuie să aveţi încredere în mesajele, indicaţiile, solicitările şi recomandările autorităţilor! Este o perioadă grea, însă, împreună vom reuşi!”, a mai scris Berbeceanu pe Facebook.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
282

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
408

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...