Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat respectarea legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi

În perioada 26 mai-12 iune, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu (GM) din Botoșani au efectuat controale în cele două municipii din județul Botoșani pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi.

„Prin această acțiune s-a urmărit constituirea registrului local al spațiilor verzi, asigurarea protecției vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor, asigurarea din terenul intravilan a suprafeței de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor dar și existența verificării/centralizării/cuantificării obligațiilor de plantare în compensare”, a arătat GSM Botoșani.

Municipiul Botoșani și municipiul Dorohoi au constituite registrele spațiilor verzi, putând fi accesate pe site-urile celor doua primării.

Tăierile, toaletările și protecția vegetației spațiilor verzi împotriva bolilor și dăunătorilor se realizeaza conform proceduriilor aprobate prin HCL.

Suprafața de spațiu verde evidențiată prin RSP este de 32,10 mp/locuitor pentru municipiul Botoșani și de 18,9 mp/locuitor pentru municipiul Dorohoi. Prin lucrările de amenajare de pe Dealul Polonic (20 ha plantație, prin fonduri europene) se va asigura creșterea acestei suprafeței de spațiu verde în municipiul Dorohoi”, au adăugat reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri de remediere a acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie dedicată fetelor - Technovation Girls 2021

astăzi, 14:35
116

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie și leadership din lume - Technovation Girls.Dedicat elevelor din întreaga lume, programul susține dezvolt...

Anunț Protecția Mediului - Comuna Albești

astăzi, 10:19
273

 COMUNA ALBEȘTI, județul Botoșani, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Înființare rețea distribuție g...

Astăzi se împlinesc 373 de ani de la prima traducere integrală în limba română a Noului Testament

astăzi, 10:09
178

La 21 ianuarie 1648 apare la Alba Iulia (Bălgrad, cum era cunoscută în acea perioadă) prima traducere integrală în limba română a Noului Testament, realizată de mitropolitul Si...