Cod Portocaliu urmat de Cod Galben în județul Botoșani, până marți dimineață!

Cod Portocaliu urmat de Cod Galben în județul Botoșani, până marți dimineață!

Începem încă o săptămână sub semnul codurilor, județul Botoșani fiind luni, începând cu ora 12.00 și până la ora 23.00, sub avertizare de COD PORTOCALIU. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. 

Astfel, în intervalul menționat, în județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp.

De asemenea, de luni noaptea, ora 23.00, până marți dimineață, la ora 6.00, județul Botoșani rămâne sub avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Meteorologii au emis și o informare meteorologică, cu valabilitate în intervalul 24 iunie, ora 10.30 - 25 iunie, ora 23.00, de instabilitate atmosferică și disconfort termic în cea mai mare parte a țării luni (24 iunie), iar marți (25 iunie) mai ales în regiunile sudice, estice și centrale. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.
     
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, luni (24 iunie) local, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, iar marți (25 iunie), pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
307

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5472

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
215

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...